naar Marker Nieuws indexpagina
Visbakactie van IJsclub Marken een groot succes
Bestuurslid Johan Zeeman in volle concentratie
 
Een ijsclub die het drukker heeft in de zomer dan in de winter maanden, ja, dat is IJsclub Marken. “Door de gematigde winters, komen er bijna tot geen inkomsten binnen en dan zijn ‘acties’ in de zomer gewoon nodig”, aldus voorzitter Cornelis Roos van IJsclub Marken.
 
De afgelopen jaren werd er op Koningsdag en tijdens de Marker Havenfeesten vis gebakken. De Marker ijsclub heeft daarvoor een eigen kraam, welke tijdens dit soort dagen goed wordt bezocht en de vers gebakken vis is meestal snel uitverkocht. Maar door de coronatijd waren deze evenementen afgelast en kon er geen vis gebakken worden.
 
Eind mei werd dit jaar een eerste visbakactie georganiseerd en omdat het zo een succes was, werd deze actie vandaag herhaald. De bewoners van Marken konden tot en met afgelopen donderdag een bestelformulier bij één van de bestuursleden inleveren en de bestellingen werden vandaag bij de mensen thuis afgeleverd. De vis werd gebakken naast kantine ‘De IJsschuit’ van de Marker ijsclub en er werd met nadruk op aangedrongen NIET naar de kantine aan het Zereiderpad te komen, om de RIVM richtlijnen te kunnen blijven waarborgen.
 
De vele bestuursleden begonnen om 08.00 uur met het opstellen en om 09.30 uur gingen de eerste scharretjes de pan in. Rond de klok van half twee waren alle bestellingen de deur uit en kon de ijsclub terug zien op een wederom een geslaagde actie.
 

Bron: PepProductions, zaterdag 8 augustus 2020

naar Marker Nieuws indexpagina