naar Marker Nieuws indexpagina
Saskia Borgers nieuwe hoogheemraad
Zij volgt Ruud Maarschall op, die aftrad om persoonlijke redenen
 
Donderdagavond heeft ons algemeen bestuur mevrouw Saskia Borgers gekozen tot dagelijks bestuurslid. Zij werd woensdagavond voorgedragen, nadat Ruud Maarschall aftrad om persoonlijke redenen.
 
Met het in september al aangekondigde vertrek van de heer Maarschall ontstond er een vacature in het dagelijks bestuur van het hoogheemraadschap. De fractie Water Natuurlijk droeg Saskia Borgers uit Spierdijk (51) voor als nieuwe hoogheemraad. Mevrouw Borgers is sinds de afgelopen waterschapverkiezingen algemeen bestuurslid en heeft vele jaren ervaring binnen het publieke domein.
 
Ervaring
Saskia Borgers is milieudeskundige en heeft ervaring in diverse politieke, bestuurlijke en eindverantwoordelijke functies. Zo was zij eerder directeur-generaal bij het ministerie van VROM, gemeentesecretaris van Purmerend en Haarlem en interim-directeur van twee omgevingsdiensten. De afgelopen jaren was zij ondernemer en fractievoorzitter van de combinatie PvdA/GroenLinks in de gemeenteraad van Koggenland. Met haar aanstelling als hoogheemraad zal zij terugtreden als gemeenteraadslid.
 
"Graag zet ik mijn bestuurlijke ervaring in. De heer Maarschall wist als geen ander partijen met elkaar te verbinden. Dit wil ik graag voortzetten. Ik kijk uit naar de samenwerking met mijn toekomstige collegaís in het dagelijks bestuur en hernieuwde samenwerking met collegaís in het algemeen bestuur. Om samen mooie stappen te zetten voor de inwoners en het werkgebied van dit waterschap."
 
Bij het hoogheemraadschap zal mevrouw Borgers onder meer de portefeuilles FinanciŽn, Middelen en Bedrijfsvoering beheren.
 
Nieuw lid algemeen bestuur
In september jongstleden gaf de heer Maarschall aan zijn functie bij het hoogheemraadschap te willen neerleggen, om persoonlijke redenen. Woensdagavond trad hij terug, na de behandeling van 'zijn' begroting 2021. De begroting werd overigens unaniem aangenomen. Omdat de heer Maarschall stopte, kwam er een zetel vrij. Luuk Zaal (21) uit Broek in Waterland neemt deze plek in het algemeen bestuur in. Het waterschap is geen onbekend terrein voor de heer Zaal: als jeugdbestuurder bracht hij het waterschap drie jaar lang onder de aandacht van zijn leeftijdsgenoten. Recentelijk verving hij Eva Tannehill als algemeen bestuurslid tijdens haar zwangerschap. Zaal neemt ook het fractievoorzitterschap op zich.
 

Bron: Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier (HHNK), vrijdag 13 november 2020

naar Marker Nieuws indexpagina