Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - HBOK
Seizoen 2021-2022, zaterdag 25 september 2021, uitslag 1-1
Vandaag dan eindelijk de eerste competitiewedstrijd van dit seizoen, laatste was 10 oktober 2020…, en gelijk een pittige tegenstander HBOK, zelfs een mogelijke kampioenskandidaat van de zaterdag 2de klasse A. De basis opstelling begint al aardig vorm te krijgen en was exact gelijk aan de vorige week, en de ziekenboeg begint leeg te lopen.

Marken begon zoals gebruikelijk behoudend maar toch redelijk aan de wedstrijd al moest het gelijk in de begin fase twee kleine mogelijkheden van de gasten uit Zunderdorp toestaan. Na een minuut of 10 spelen was er een uitbraak van Marken over de linkerkant te noteren en schoot Mohammed net naast het doel. Marken werd hierna geleidelijk aan steeds meer terug gedrukt en in deze fase kreeg HBOK een aantal mogelijkheden om de score te openen maar hadden gelukkig het vizier (nog) niet op scherp staan. De druk op de goal van Marken bleef zonder dat er meer uitgespeelde kansen uit voort kwamen. Verrassend en misschien een beetje tegen de verhouding in kwam Marken in de 42ste minuut op een 1-0 voorsprong. Uit een assist van Mohammed kwam Luke de Waart alleen voor de keeper die met een beheerste lob de bal in het doel werkte. In de slotfase probeerde HBOK nog op gelijke hoogte te komen maar lukte niet. Na een kleine 4 minuten extra tijd floot scheidsrechter Robert Westland voor de rust en konden we terug kijken op een prima eerste bedrijf. Met een hardwerkend Marken dat goed partij had gegeven aan een iets bovenliggend HBOK.

Marken kwam ongewijzigd uit de kleedkamer, was ook geen reden om te wisselen, om zo mogelijk deze stand op het scorebord vast te houden. Binnen een paar minuten spelen was Marken direct al dreigend met een prima aanval over de linkerkant. In de 49ste minuut kwam HBOK al snel in het tweede bedrijf op gelijke hoogte uit een penalty die benut werd door Jeffrey Bok 1-1. In een van de weinige keren dat Tijs Klaver zijn directe tegenstander, Nerivio  Kasanwirjo, moest afstoppen met een overtreding, net binnen de zestien, ging de bal op de stip. Na een minuut of 10 spelen werd een inzet van dichtbij van HBOK eruit getikt en weer even later schoot Luke de Waart de bal met net voorlangs. Marken kreeg in het tweede bedrijf geen enkele grip meer op de wedstrijd en werd steeds verder terug op de eigen helft gedrukt en kwam aan aanvallen niet meer toe. In de 65ste minuut kwam een schotje op de voet van Yort Willems en 5 minuten later kwam een schot van HBOK recht op de paal. Een kwartier voor het eind van de officiële speeltijd, zou veel langer worden, werd de moegestreden Tijs Klaver, veel werk verzet en geel op zak, naar de kant gehaald en vervanger door Jeffrey Schilder. In de 79ste minuut redde Sebastiaan Peereboom de bal bij de 2de paal op de lijn. De herstellende Arno Boes kwam in de 79ste minuut binnen de lijnen voor Youran Burggraaf en de slotminuten mochten vol gemaakt worden door Guido Boes voor de geblesseerde Mohammed. In het begin van de extra tijd werd de bal nogmaals bij Marken op de lijn gekeerd door een veldspeler. Ver in de blessuretijd, werd uiteindelijk 9 minuten bijgeteld !!!!, was er nog even een hachelijke situatie voor de goal van Marken. Yort Willems had kennelijk aanmerkingen op de leiding gehad over het lange doorspelen en dat werd bestraft met een gele kaart en een indirecte vrije trap net buiten het 5 meter gebied. Ook nu had HBOK het vizier niet op scherp en ging dit buitenkansje ver over de goal. Direct hierna floot de scheidsrechter voor het einde van deze enerverende en spannende partij voetbal. Maar het eerste (onverwachte) punt is binnen.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen Jong Holland in Alkmaar op het programma aanvang 15.00 uur.

met vriendelijke sportgroet,
     Aris Uithuisje sr.
Nog een turbulente slotfase: vrije trap voor HBOK in het strafschopgebied van Marken > zie de beelden

Bron: Aris Uithuisje sr. / Jan Pieter Schouten, zondag 26 september 2021