naar Marker Nieuws indexpagina
Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - FC Aalsmeer
Seizoen 2021-2022, zaterdag 9 oktober 2021, uitslag 3-0
Kort wedstrijd verslag
Vandaag de tweede thuiswedstrijd tegen wederom een “zware” tegenstander volgens de berichten. Na een toch wel teleurstellend resultaat van vorige week, 3-1 verlies uit tegen Jong Holland, zou er dus iets recht gezet moeten worden.  Met de herstelde Jeffrey Schilder en Arno Boes voor de afwezige Mohammed el Boughlali in de basis werd er om even over half drie afgetrapt.

De begin fase zag er voor Marken niet hoopvol uit, Aalsmeer was tot drie keer toe dicht bij de openingsgoal waaronder een diagonaal schot die Yort Willems met moeite  over de goal kon tikken. Toch gaf Marken redelijk partij wat in de 17de minuut resulteerde in een doelpoging, schot naast, van Arno Boes. Een aantal minuten later was de thuisploeg zeer dicht bij de openingsgoal, uit de 3de corner kopte Youran Burggraaf op de lat. Marken hield redelijk eenvoudig stand maar het gevaar van de snelle aanvallen van de gasten bleef bestaan. In de 32ste minuut kwam Marken op een 1-0 voorsprong, uit een prima aanval over de rechterkant schoot Luke de Waart in tweede instantie de bal in het doel. Een kleine 10 minuten voor de rust werd de stand nog bijna gelijk, de uit zijn doel gekomen keeper Yort Willems werd omspeeld maar de te zachte inzet kon door René Commandeur ruim voor de lijn worden weggewerkt.  In de slotminuut van het eerste bedrijf was er nog een mogelijkheid voor de thuisploeg uit een counter maar met een 1-0 voorsprong voor Marken gingen beide ploegen aan de thee.

Marken startte ongewijzigd aan het tweede bedrijf, was ook geen noodzaak om te wisselen, maar waarin Aalsmeer vanaf de aftrap druk naar voor zetten. Marken werd terug geduwd op eigen helft en moest het van mogelijke counters hebben.  Net binnen het kwartier spelen waren de gasten voor het eerst dreigend met een schot voorlangs. Verder hielden beide ploegen elkaar goed in evenwicht zonder dat er iets voor de beide doelen gebeurde.  Pas in de 65ste minuut werd een inzet van Aalsmeer van dichtbij uitstekend gestopt door Yort Willems. Twee minuten later kroop Marken door het oog van de naald, een vrije trap recht voor het doel vanaf zo’n 25 meter kwam op de lat.  Hierna greep de trainer van Aalsmeer in, zag waarschijnlijk mogelijkheden, en bracht een dubbele wissel in.  Dit gaf niet het beoogde resultaat want het was de thuisploeg die de mogelijkheden creëerde. Nadat eerst in de 73ste een poging van de overijverige Amine Aboutaleb mislukte was het twee minuten wel raak. Een prima voorzet vanaf de rechterkant, na goed doorzetten, van Luke de Waart werd bij de tweede paal door Arno Boes binnen geschoten 2-0.  Kort hierna kwam Tijs Klaver in het veld voor Youran Burggraaf om deze voorsprong zo mogelijk over de streep te trekken. En dat lukte want in de 83ste minuut werd zelfs de 3-0  op het scorebord gezet. Een voorzet vanaf links van Roy Honingh werd door René Commandeur in het lege doel gewerkt. In de slotminuut viel Daniel Schipper nog in voor René Commandeur. Arno Boes werd uitgeroepen tot man of the match maar dat kwam eigenlijk de gehele ploeg toe voor de enorme inzet en harde en vele werk dat verzet is in deze wedstrijd. Na drie minuten extra tijd floot de redelijk fluitende scheidsrechter van Klaveren, zonder kaarten, voor het einde van deze enerverende partij voetbal met een prima resultaat.

Volgende week staat de uitwedstrijd tegen ASV Arsenal op het programma aanvang 14.30 uur.
Onderstaande foto's zijn van de redactie Marker Nieuws
In de 67ste minuut kroop Marken door het oog van de naald, een vrije trap recht voor het doel vanaf zo’n 25 meter kwam op de lat:

Bron: Aris Uithuisje sr. / Jan Pieter Schouten, zaterdag 9 oktober 2021