naar Marker Nieuws indexpagina
Nieuwe Markers maken kennis met Marken in Het Trefpunt
 
Nieuwe Markers werden afgelopen zaterdag van harte welkom geheten in de foyer van dorpshuis Het Trefpunt op Marken. De Stichting Eilandraad Marken (Eilandraad) had een soort welkomstparty georganiseerd onder het genot van een hapje & drankje met als traditioneel cadeau een welkomsttasje.
 
Mensen die op Marken nieuw zijn komen wonen, Nieuwe Markers genaamd, zijn in het beginsel onbekend met allerlei zaken die op Marken plaatsvinden. Om die reden krijgen Nieuwe Markers sinds enige tijd een welkomsttasje van de Eilandraad. In dit tasje bevindt zich allerlei informatie over verenigingen & stichtingen, bedrijven etc. op het voormalig eiland. Het tasje is bijna een soort ‘goodiebag’ geworden, door de vele attenties van de Marker ondernemers.
 
Ook waren diverse verenigingen uitgenodigd, omdat de Eilandraad immers naast activeren en adviseren ook wil verbinden. De verenigingen, stichtingen, kerk en school waren goed vertegenwoordigd, lieten de nieuwe inwoners (veelal interactief) kennismaken waardoor men de gezichten achter de verenigingen zagen en niet geheel onbelangrijk met mooi resultaat tot gevolg.
 
Voorzitter Cees van Altena van de Eilandraad opende de middag. Hij heette iedereen van harte welkom en was blij met de goede opkomst. Hij memoreerde, niet echt met woorden, dat Marken natuurlijk geen ‘openluchtmuseum’ is. En dat op Koningsdag, brommers zonder uitlaat, rond de klok van vijf uur in de morgen, een traditie is die bij Marken hoort. Ook vier dagen Havenfeesten, is na ruim dertig jaar, een Marker evenement, wat niet meer weg te denken is. Jeugdgebouw 'De Zonnewijzer' aan de Kerkbuurt is na ruim vijftig jaar een instituut geworden op Marken. Van Altena deelde, op eigen verzoek, het eerst uit te delen welkomsttasje uit aan z’n buurvrouw Olga, die dat met heel veel plezier in ontvangst heeft genomen.
 
Na de woorden van Van Altena kon een ieder een drankje tot zich nemen en kennis maken met de aanwezigen personen en organisaties en konden alle nieuwe Markers hun welkomsttasje ophalen bij de aanwezigen Eilandraad bestuursleden.
 
De welkomsttasjes liggen klaar

Bron: PepProductions, zondag 27 november 2022

 naar Marker Nieuws indexpagina