naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Karakteristieken & Foto's :  S.V. Marken - SDOB
Seizoen 2023-2024, zaterdag 11 mei 2024, uitslag 2-3 (1-2)
Onder werkelijk ideale weersomstandigheden werd er om iets over half drie afgetrapt in de Waterlandse derby thuis tegen SDOB uit Broek in Waterland. Om zicht te houden op de negende plaats, geen nacompetitie, moest er vandaag gewonnen worden. Marken startte in een iets gewijzigde opstelling in een 4-4-2 systeem.

Tegenstander SDOB begon zeer furieus aan deze wedstrijd en kwam in de tweede minuut al op voorsprong. Een afstandsschot van Thijs Jesse verdween in de uiterste hoek 0-1. In de 5de minuut kwam Marken alweer op gelijke hoogte. Een prima diepe pass van Viggo Teerhuis werd zeer beheerst door Dominic Zeeman binnen geschoten 1-1. Nadat eerst in de 10de minuut een vrije kopkans naast ging was het een minuut later weer raak voor de gasten. Een voorzet vanaf de linkerkant door Rick Boes werd vanaf de rechterkant diagonaal binnen geschoten door weer Thijs Jesse 1-2. Een paar minuten later werd Arno Boes vrij voor de goal gespeeld maar kreeg de bal niet tussen de palen. Marken trof deze wedstrijd een zeer fel SDOB tegenover zich en had alles nodig om stand te houden. Van beide kanten werden er over en weer mogelijkheden gecreëerd waarbij SDOB de bovenliggende partij was en het meeste dreigend voor de goal was geweest. Gescoord werd er voor de pauze niet meer en ging de thuisploeg met een kleine achterstand aan de thee.

Marken begon ongewijzigd aan het tweede bedrijf om te proberen iets aan de achterstand te doen. In de 51ste stopte Jonathan Waterberg een inzet van zeer dichtbij en een paar minuten later schoot Dominic Zeeman maar net voorlangs. In de 67ste minuut werd de wedstrijd in feite beslist. Volledig uit een vrije positie werd van afstand de 1-3 door Roy Haars in de uiterste hoek geschoten. Hierna vond de trainer van Marken het tijd om wissel spelers in te brengen. Viggo Teerhuis en Ricardo Zeeman werden naar de kant gehaald en vervangen door Kelvin Molenaar en Job Pereboom. Een kwartier voor tijd lobde Rick Boes net over de goal en kwam vanmiddag niet aan scoren toe. In de 78ste minuut kwam Bart Schipper binnen de lijnen voor Arno Boes en vier minuten later werd Sebastiaan Peereboom vervangen door Stijn Visser. Nadat eerst de keeper van Marken uitstekend redde werd het in de 85ste minuut 2-3 door een schot van Luke de Waart. In de slotminuut mistte SDOB nog een dot van een kans vrij voor de keeper. Door het vele oponthoud en wissel liet scheidsrechter Westland een kleine 9 minuten extra spelen maar in de stand kwam geen verandering meer.

Al met al een terechte nederlaag tegen een feller en beter SDOB. De concurrentie SC Ouderkerk - FC Purmerend hebben afgelopen middag 1-1 gespeeld. De nacompetitie ontlopen lijkt onmogelijk zie de onderstaande stand op de ranglijst. Nog twee wedstrijden te gaan.

Stand ranglijst:
(SV Marken moet op de 8ste plaats eindigen om de nacompetitie te ontlopen)
Link naar de volledige stand

Volgende wedstrijden:
Zaterdag 18 mei uit tegen FC Almere, aanvang 14.30 uur
Zaterdag 25 mei thuis tegen Purmerend, aanvang 14.30 uur (laatste wedstrijd)

Afhankelijk van de eindrangschikking nog nacompetitie wedstrijd(en)

met vriendelijke sportgroet,
Aris Uithuisje sr.
Onderstaande foto's zijn gemaakt door de redactie van Marker Nieuws:
Trainer Jeroen Kroes van SDOB
In de 5de minuut kwam Marken alweer op gelijke hoogte. Een prima diepe pass van Viggo Teerhuis werd zeer beheerst door Dominic Zeeman binnen geschoten 1-1.