naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Karakteristieken : FC Almere - S.V. Marken
Seizoen 2023-2024, zaterdag 18 mei 2024, uitslag 4-3 (0-1)
Vandaag waarschijnlijk de laatste mogelijkheid om een goede stap te zetten de nacompetitie te ontlopen. Dan moest er wel gewonnen worden en FC Purmerend verliezen. Onder prima omstandigheden en op een redelijk goed grasveld werd er rond half drie afgetrapt. Marken probeerde het wederom in een 4-4-2 opstelling met Luke de Waart en Dominic Zeeman als de twee aanvallers.

Uit de eerste corner was de thuisploeg al direct dreigend met een kopkans. Over en weer werd de aanval gezocht waarbij Almere in de 13de minuut dichtbij de openingsgoal was met een afstandsschot die door de keeper van Marken uitstekend werd gestopt. Na een kwartier spelen kwam Marken op voorsprong, een voorzet vanaf de rechterkant door Dominic Zeeman werd zeer beheerst door Luke de Waart afgerond 0-1. Direct hierna een scrimmage voor de goal van Marken zonder gevolgen. De wedstrijd verliep verder gelijk op waarin de beide ploegen vaak voor de lange bal kozen. Rond het halfuur spelen werd de eerste gele kaart uitgedeeld door scheidsrechter Appel en er zouden er nog vele volgen. De slotfase van het eerste bedrijf verliep zeer tumultueus wat uiteindelijk gevolgen zou hebben voor het resultaat van de wedstrijd. Eerst in de 43ste minuut werd er een speler van Almere met rood, tweede gele kaart, van het veld gestuurd. Een minuut later kon Timo Zondervan met rood vertrekken wegens het vasthouden van een tegenstander binnen het zestienmeter gebied. De gegeven penalty werd gestopt door Jonathan Waterberg. In de blessuretijd probeerde Arno Boes het met een puntertje die maar net naast ging. Maar helaas kon hij zich in de 49ste minuut niet beheersen en schoot de bal weg na het fluitsignaal en dit betekende zijn tweede gele kaart en kon ook vertrekken. En zo eindigde het eerste bedrijf met 9 spelers voor Marken en 10 spelers voor FC Almere. Maar wel met een 0-1 voorsprong voor SV Marken.

Na de pauze bleef Job Pereboom achter in de kleedkamer en werd vervangen door de jonge Julian Boes. Binnen vier minuten spelen werd de 0-2 op het scorebord gezet uit een individuele actie van Luke de Waart, zijn tweede goal vanmiddag. Een paar minuten later een prima doelpoging van Dominic Zeeman maar zonder resultaat. Direct hierna weer een penalty tegen, een lichte overtreding van Tijs Klaver werd bestraft. Deze werd benut met een 1-2 stand tot gevolg. De wedstrijd ging over en weer met een aantal kleine en grote mogelijkheden voor de beide ploegen. In de 66ste minuut werd de stand gelijk getrokken met een schot uit de draai 2-2. De trainer van Marken bracht hierna een drie dubbele wissel binnen de lijnen. Tijs Klaver, Viggo Teerhuis en Dominic Zeeman werden vervangen door Stijn Visser, Liam de Wit en Bart Schipper. De man minder situatie begon toch zijn tol te eisen. In de 70ste minuut kwam de thuisploeg voor het eerst op voorsprong 3-2, de uitgekomen keeper van Marken werd simpel omspeeld. Kort hierna redde de Jonathan Waterberg op de lijn om erger te voorkomen. Een kwartier voor tijd werd Mitchel Springer binnen de lijnen gebracht voor Ricardo Zeeman. Ondanks de man minder situatie kwam Marken in de 81ste weer op gelijke hoogte, een schitterend afstandsschot van Liam de Wit verdween in de kruising 3-3. Helaas twee minuten later kwamen de gasten weer op voorsprong, een simpele bal voorlangs werd binnen gegleden 4-3 en tevens de eindstand. Na 5 minuten extra tijd floot scheidsrechter Appel voor het einde van deze cruciale partij voetbal. Waarbij vooral de tweede onnodige gele kaart, dus rood, van Arno Boes een enorme stempel op deze wedstrijd heeft gedrukt met nacompetitie tot gevolg. Waarin 24 ploegen om 3 plaatsen gaan strijden.

Stand ranglijst:
 Volgende wedstrijd: zaterdag 25 mei thuis tegen Purmerend aanvang 14.30 uur, laatste competitiewedstrijd.
S.V. Marken speelt nacompetitie wedstrijd(en).