naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - FC Purmerend
Seizoen 2023-2024, zaterdag 25 mei 2024, uitslag 2-2 (0-1)
Vandaag de laatste wedstrijd van de competitie 2023/2024 thuis tegen FC Purmerend waarin scheidsrechter Henk Boot, 71 jaar, zijn laatste wedstrijd floot. Bij Marken ontbraken wegens schorsingen Timo Zondervan, Arno Boes en Viggo Teerhuis en speelde weer gewoon in een 4-3-3 opstelling. De gasten mochten vandaag niet verliezen om zich veilig te spelen mede afhankelijk wat Ouderkerk zou doen.

De begin fase begon FC Purmerend zeer fel aan de wedstrijd en zette Marken licht onder druk waarbij ze al drie corners te nemen kregen maar zonder echt gevaarlijk voor het doel te worden. Na ruim tien minuten spelen een prima aanval van Marken afgerond met een schot op doel van Liam de Wit. Een paar minuten later een schotpoging van Maurice Gerritsen. Purmerend was de iets bovenliggende partij waarin zij 6 corners kregen te nemen. Wel was er een uitbraak van Marken te noteren maar echte mogelijkheden werden er door beide ploegen niet gecreëerd. In de 26ste minuut was er eerst dreiging voor de goal van Marken en in dezelfde minuut kwam FC Purmerend op voorsprong. Een voorzet vanaf de linkerkant werd bij de tweede paal door Storm Oudejans binnen gekopt 0-1. Een aantal minuten later een doelpoging van Dominic Zeeman op aangeven van Luke de Waart. In de 38ste minuut hield Jonathan Waterberg Marken in de wedstrijd met een uitstekende redding op een schot van zeer dichtbij. Na 1 minuutje extra tijd floot scheidsrechter Henk Boot voor de rust van deze matige eerste helft met een kleine achterstand op het scorebord.

Marken kwam ongewijzigd uit de kleedkamer en binnen een minuut spelen werd de stand gelijk getrokken. Uit de eerste corner van de wedstrijd kopte Tijs Klaver de 1-1 in het doel. Direct daarna was Purmerend zeer dreigend voor de goal en werd een inzet net over de goal getikt. Rond het uur spelen bracht trainer Tom Brouwers een dubbele wissel binnen de lijnen. Job Pereboom en Liam de Wit werden naar de kant gehaald voor Kelvin Molenaar en Bart Schipper. Door deze wissels kwam er meer pit in de wedstrijd wat resulteerde in een kopbal op de binnenkant va de paal. In de 65ste minuut kwam Marken op voorsprong, een voorzet van de ingevallen Bart Schipper werd door Luke de Waart binnen geschoten 2-1. Met deze stand zou Purmerend nacompetitie moet spelen en was Ouderkerk veilig op doelsaldo. Een kleine tien minuten later weer een uitbraak van Marken en probeerde Purmerend druk naar voren te zetten. In de 77ste minuut had Marken de wedstrijd kunnen en moeten beslissen. Een prima aanval met Luke de Waart en Dominic Zeeman vrij voor de goal werd niet afgerond. Luke probeerde het deze keer niet met een schot, twijfelde…, maar lag de bal breed op de meegelopen Dominic maar daar zat net een verdediger tussen. Vijf minuten later stond de 2-2 op het scorebord. Uit de derde corner werd geheel vrijstaand de bal in het doel gekopt. In de slotminuut ging een vrije trap van Purmerend hoek zestienmeter gebied maar net naast. In de stand kwam geen verandering meer en de gasten waren zeer blij met dit punt en veilig gespeeld en Marken kan zich gaan opmaken voor de nacompetitie die de volgende week begint met een thuiswedstrijd. Bij een goed resultaat volgt nog een uitwedstrijd en dan eventueel een finale op neutraal terrein. En gaat lijfsbehoud in de derde klasse.

Eindstand:

Volgende wedstrijd nacompetitie, zaterdag 1 juni thuis tegen FC VVC uit Nieuw-Vennep, aanvang 14.30 uur.