naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - FC VVC
Seizoen 2023-2024, zaterdag 1 juni 2024, uitslag 1-3 (0-1) (Nacompetitie)
 Vandaag de eerste ronde van de nacompetitie voor behoud in de derde klasse. Onder leiding van een geheel neutraal scheidsrechterskorps werd er om iets over half drie afgetrapt thuis tegen een periode kampioen uit de vierde klasse FC VVC.

De wedstrijd begon wat aftastend en nerveus van beide kanten. De eerste dreiging was van de thuisploeg rond het kwartier spelen met een kopbal van Kelvin Molenaar net over de goal. Een minuut of zes later werd en schot van Marken geblokt en leverde de 3de corner op. De tegenaanval van de gasten werd maar net gemist door de gasten. Net binnen het halfuur spelen was Marken weer licht dreigend en een uitbraak van FC VVC werd met moeite door keeper Jonathan Waterberg tot corner getikt. In de 38ste minuut was de beste mogelijkheid voor Marken toen Niels Roos bij de tweede paal uit de vierde corner de bal niet tussen de palen kreeg. Nadat Luke de Waart het in de 41ste probeerde met een lob kwamen de gasten twee minuten later op voorsprong. Uit een kopbal in een onoverzichtelijke situatie viel de 0-1 in het doel. Een uiterst ongelukkig moment. Door het vele oponthoud, blessure gevallen tegenstander, liet scheidsrechter Jozefzoon een kleine tien minuten extra spelen in een eerste helft waarin Marken (te)veel balverlies had geleden.

Marken kwam ongewijzigd uit de kleedkamer en binnen twee minuten spelen leek het doek al te vallen. Een foute terugspeelbal werd genadeloos afgestraft 0-2. Maar binnen een minuut werd de marge alweer terug gebracht, Dominic Zeeman maakte met een lob de 1-2. Weer een minuutje later ging de bal maar net voorlangs het doel bij Marken. Hierna een fase waarin vrijwel niets gebeurde en Marken met moeite van de eigen helft af kwam. Rond het uur spelen werd Kelvin Molenaar naar de kant gehaald en vervangen door Liam de Wit. De gasten waren de bovenliggende partij en besliste de wedstrijd al bijna in de 68ste minuut, met de grootst mogelijke moeite stopt Jonathan Waterberg de bal net voor de lijn. Een kwartier voor tijd werd een kopbal van Liam de Wit van de lijn gehaald. In de 79ste minuut bracht trainer Tom Brouwers een dubbele wissel in het veld Tijs Klaver en Viggo Teerhuis werden vervangen door Julian Boes en Bram Schipper. Maar speelde te matig en eigenlijk gewoon slecht om de kleine achterstand ongedaan te maken. Net in de extra tijd liep Luke de Waart, speelde zeer matig vanmiddag, tegen zijn tweede gele kaart op en kon vertrekken met rood. Ook Stephan Plat kreeg rood wegens aanmerkingen op de leiding. In de 3de minuut van de extra tijd redde de keeper van Marken nog uitstekend maar een paar minuten later werd het lot van Marken bezegeld. Een uitbraak van FC VVC werd simpel afgerond 1-3. Na 5 minuten extra tijd floot de scheidsrechter voor het einde van deze zeer zeer matige wedstrijd van de thuisploeg en was de degradatie naar de vierde klasse een feit.

Marken is in 1966, 58 jaar geleden, gepromoveerd naar de vierde klasse en daarna alleen nog maar in hogere afdelingen gespeeld tot aan de toen hoogste afdeling van het zaterdag voetbal. De hoofdklasse.

Ondergetekende heeft het eerste elftal vanaf het seizoen 1984-1985, toen net gepromoveerd naar de hoogste afdeling, uit en thuis gevolgd. En vanaf begin jaren negentig verslagen gemaakt. Ook hier komt nu een einde aan.

met vriendelijke sportgroet,
Aris Uithuisje sr.
Onderstaande foto's zijn gemaakt door de redactie van Marker Nieuws:
Het arbitrale trio, v.l.n.r.  Yassir Boudazdaz, James Jozefzoon (scheidsrechter) en Jay Huising
Bron: Aris Uithuisje sr. / Jan Pieter Schouten, zaterdag 1 juni 2024