naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Succesvol Mario Kart toernooi tijdens Marker Havenfeesten
donderdag 27 juni 2024

Op de donderdagavond van de Marker Havenfeesten werd er een Sport & Spel avond georganiseerd. Eén van de onderdelen was het Mario Kart Toernooi.

Donderdagavond is er voor het eerst ooit op Marker Havenfeesten ge’Mario Kart’. Eerst een fanatieke poulefase waar alle deelnemers 4 competities van 4 races hebben gereden en hier en daar de gemoederen hoog opliepen. Gevolgd door 2 finale poules waar werd gestreden om de prijzen. In de winnaarspoule werd er gereden om 2 prijzen en in de 2e poule werd er gereden om één prijs. Na 4 bloedstollende races waar één van de deelnemers bijna in het scherm zat en ook na het sportieve terugtrekken van een deelnemer blijven er 3 prijzenpakkers over.

In de winnaarspoule heeft Aron Uidam de eerste prijs mee naar huis genomen en is Menno Korstman op plek 2 geëindigd. In de 2e poule is Noah van Belzen aan de haal gegaan met de eerste prijs, met maar liefst 57 van de maximaal haalbare 60 punten.

In de onofficiële ‘senioren’poule hebben David, Mitchell, Stephan en Mats 6 races mogen karten op het befaamde ‘Baby Park’ circuit. Hier is uiteindelijk de titelstrijd beslist in de laatste race, waar Mats vlak voor de finish met de toernooiwinst naar huis is gegaan. Naast de toernooiwinst is Mats nu ook gescout voor de plaatselijke Mario Kart elitegroep. Gefeliciteerd Mats!

Dank aan alle deelnemers en aan de organisatoren en wie weet tot volgend jaar!