naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Doe mee met de inkoopactie in de gemeente Waterland
en bespaar flink op je energierekening
 
Deze maand zijn er twee acties gestart om inwoners van de gemeente Waterland (financieel) te helpen bij het verduurzamen van de woning.
 
Collectieve inkoopactie
Samen met ‘winst uit je woning’ is een collectieve inkoopactie gestart om huishoudens te helpen met het maken van de juiste verduurzamingsmaatregelen en het uitvoeren hiervan. Deze actie is voor iedere huiseigenaar van een grondgebonden woning beschikbaar, zowel standaard woningtypen als voor oudere woningen en monumenten.
 
https://winstuitjewoning.nl/waterland/inkoopactie/ op deze pagina is ook een informatievideo terug te vinden over de actie https://my.demio.com/recording/h9EVsJwe
 
Duurzaamheidsfonds Waterland
Daarnaast is sinds vrijdag 28 juni 2024 het 'Duurzaamheidsfonds Waterland' beschikbaar gekomen. Via dit fonds kunnen woningeigenaren tot € 1.500 subsidie krijgen op isolerende maatregelen aan hun huis. Dit geldt voor woningeigenaren met een woning met WOZ-waarde tot € 435.000 op 'waardepeildatum' 1 januari 2022 en een slecht geïsoleerde woning, met energielabel D of lager. Is er geen energielabel aanwezig dan dienen zij aan te geven dat er minstens twee slecht geïsoleerde bouwdelen zijn aan de woning.
 
Monumenteigenaren
Ook voor monumenteigenaren is er een tegemoetkoming voor vacuüm- of monumentenglas.
 
Huurders
Daarnaast kunnen huurders van een corporatiewoning tot € 400 terugkrijgen wanneer zij een inductiekookplaat installeren. Alle details over deze subsidieregeling is te vinden op https://www.waterland.nl/duurzaamheidsfonds-waterland. 
 
 

Bron: Gemeente Waterland, maandag 15 juli 2024

naar Marker Nieuws 2024 indexpagina