naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Column van burgemeester Marian van der Weele: juli 2024
Burgemeester Marian van der Weele tijdens de Marker Havenfeesten
 
Beste Waterlanders,
 
De zomervakantie voor de schoolgaande kinderen is begonnen. Een tijd om te ontspannen en te genieten van vrije tijd met familie of vrienden. Even bijkomen van de dagelijkse drukte.
 
Aandacht
Tegelijkertijd besef ik me ook dat het niet voor iedereen een tijd is om stoom af te blazen maar het leven even hard doorgaat. Voor mantelzorgers bijvoorbeeld of hulp-en dienstverleners die klaar staan voor anderen. Het is ook een tijd waarin we extra kunnen omzien naar mensen die behoefte hebben aan een praatje en wat aandacht.
 
Kinderburgemeester
Kinderburgemeester Bo heeft me zijn keten teruggegeven. Na de zomervakantie begint voor hem zijn middelbare schooltijd. Bo, dank je wel voor je inzet, de mooie ideeën die je ten uitvoer bracht én je altijd vrolijke gezelschap. Ik vond het een eer om met je samen op te trekken. Na de zomervakantie starten we de zoektocht naar Bo’s opvolging. Dit keer kinderen uit groep 8 van alle basisscholen in Waterland!
 
Jan Haring weekend
Met veel inzet van zowel de horecaondernemers als de zeilers kon het Jan Haring Weekend doorgang vinden. Veel dank aan allen die dat mogelijk maakten. Binnenkort gaan we om de tafel om een plan te maken voor volgend jaar.
 
Huiskamerfestival Broek in Waterland en Marker Havenfeesten
Wat was het huiskamerfestival in Broek in Waterland een prachtige belevenis! De Stichting Neeltje Pater had ontzettend goede theater en muziek kunstenaars in het programma geregeld. Twee avonden genieten. En de Markers hadden weer een grootse Marker Havenfeesten georganiseerd! Ik ben bij dit alles zo onder de indruk van de organisatiekracht in onze samenleving. Veel dank aan al die vrijwilligers die ons laten genieten.
 
Tips
Nog wat tips: als u weggaat in deze zomerperiode sluit uw huis goed af, laat geen waardevolle spullen in het zicht liggen en vraag buren een oogje in het zeil te houden. En wees alert op babbeltrucs van kwaadwillenden online of op straat.
 
Namens onze medewerkers, wethouders en gemeenteraad wens ik u een zonnige en fijne zomer!
 
Hartelijke groet,
 
Marian van der Weele
Burgemeester
 

Bron: Gemeente Waterland, donderdag 25 juli 2024

naar Marker Nieuws 2024 indexpagina