naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Dijkversterking werkzaamheden op gebied van drainage en monitoring afgerond

en

Deze week (week 30) hebben we werkzaamheden afgerond op het gebied van drainage en monitoring. Nu gaan we een aantal weken met vakantie. Begin september 2024 keren we terug voor het aanbrengen van de tweede zandlaag. De schapen blijven de komende weken wel nog even hun werk doen op de dijk!
 
Verticale drainage
De eerste fase van het aanbrengen van de verticale drainage hebben we deze week volledig afgerond. Alle drainage is aangebracht vanaf het water. In een latere fase brengen we nogmaals verticale drainage aan, dan vanaf het land. 
 
Monitoringsapparatuur
Ook hebben we de afgelopen weken alle monitoringapparatuur aangebracht: op vijf plekken aan de Zuidkade en vier aan de Westkade. Na de zomer plaatsen we nog zakbakens. Al deze apparatuur helpt ons om de zettingen te monitoren.  
 
Geen werkzaamheden komende periode
De komende weken worden er geen dijkversterkingswerkzaamheden uitgevoerd. Begin september gaan we weer beginnen. Dan met het aanbrengen van de 2e zandlaag.
Wel begrazen de schapen momenteel het binnentalud van de dijk. Zij zullen dit ook blijven doen de komende weken.
 
Havenkantoor blijft open
Tijdens de zomervakantie blijven we aanwezig in het havenkantoor. Heeft u vragen over het project? Wij zijn wij iedere donderdag tussen 10.00 en 12.00 uur aanwezig op Havenbuurt 7a om deze te beantwoorden.
 
We wensen u allemaal een prettige zomer!

en

 Link naar Online BezoekersCentrum   Stappenplan proefvakken in pdf 
 
Bron: Combinatie Hof op Marken, donderdag 25 juli 2024
naar Marker Nieuws 2024 indexpagina