naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
‘Marcantat’ gaat aftellen………….
Het spandoek langs de Kruisbaakweg kan niemand ontgaan
Voor het gemengd koor ‘Marcantat’ worden het spannende weken. Al een tijdje leven en werken wij toe naar ons feest ter gelegenheid van het zestig jarig bestaan. Er is in al die jaren veel gebeurd zeker de laatste twaalf jaren.
 
Toen wij vijftig jaar bestonden hebben wij dat gevierd (zaterdag 11 oktober 2014, red.) met een groot concert met solisten. Dat is tegelijk een omkeer geweest bij het koor. Er is nog steeds muziek uit de eerste vijftig jaren van ‘Marcantat’, en enkele stukken komen ook langs bij het komende jubileum. Maar al die jaren is er niet stil gezeten, en wij ervaarden dat er meer was. De tijd brak aan dat wij thuis gingen studeren door middel van oefenbestanden. Dat vergt discipline maar dan kom je ook verder en wij merken dat het werkte.
 
Er waren plannen voor mooie concerten maar toen kwam corona Zoals veel koren hebben ook wij daar last van gehad. Veel plannen verhuisden naar de prullenbak. En concerten moesten stil worden gezet. Pas na twee jaren zijn we weer verder gegaan. Gelukkig bleek dat men ‘Marcantat’ niet was vergeten. De concerten van de afgelopen twee jaren zijn heel goed bezocht . Dank daarvoor.
 
En nu wacht het jubileum concert met muziek dat we niet in de prullenbak hebben gegooid. Het is niet de makkelijkste muziek maar wel heel mooi, Psalm 42 van Mendelssohn. Muziek voor een groot koor met solist en orgelbegeleiding. Dit gaan we samen zingen met het koor ‘Floraklanken’ uit Bovenkarspel. Dat koor bestaat vijftig Jaar. Zo staat er een mooi groot koor met een dirigent die beide koren kent. Zij werkt op dit moment met beide koren aan de muziek, terwijl er een aantal koorleden druk zijn met de verdere organisatie rondom die dag, Voor de pauze zingt ‘Marcantat’ werk uit het eigen repertoire en na de pauze gaan we samen verder met 'Floraklanken'. op zondag 27 oktober wordt het programma nogmaals gezongen in de Rooms-Katholieke Laurentiuskerk in Hoogkarspel. Dan zingt ‘Floraklanken’ voor de pauze eigen werk en voegt ‘Marcantat’ zich na de pauze voor het slotstuk, Het beloofd een mooie middag te worden waarvoor wij u graag uitnodigen. Onze concerten zijn altijd gratis entree, maar wij hopen dat u bij de uitgang de bekende collecte niet vergeet en ons zo helpt de kosten te dekken. Dank alvast. Wij hopen u te ontmoeten tijdens het concert en na de tijd voor een drankje.
 
Zondagmiddag 13 oktober 2024 om 15.00 uur in de Patmoskerk, Hoogkamplaan, Marken.
 
Van harte welkom
Sijtje Stoker
Voorzitter
Bovenstaande kunt u terugvinden in 'Protestants Marken' van zaterdag 21 september 2024
www.marcantat.jouwweb.nl
    Facebook   

Bron: Christelijk Gemengd Koor 'Marcantat', vrijdag 20 september 2024

naar Marker Nieuws 2024 indexpagina