naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - ADO '20
Seizoen 2024-2025, zaterdag 21 september 2024, uitslag 4-0 (2-0)
Vooraf gaande aan de eerste competitiewedstrijd thuis tegen ADO ’20 werden er eerst drie spelers gehuldigd wegens 250 of meer wedstrijden in het eerste elftal van de S.V. Marken. Dat zijn: Sebastiaan Peereboom, Dominic Zeeman en Arno Boes. Na al deze feestelijkheden moest er natuurlijk ook nog gevoetbald worden. Tegen een voor Marken onbekende tegenstander en dat zal zo zijn in vrijwel de gehele competitie in de 4de klasse A. Geen idee hoe sterk de tegenstanders zullen zijn ten opzichte van S.V. Marken. Maar de ambities van de club zijn duidelijk, dit seizoen direct of indirect promoveren naar de derde klasse en in 2028 een stabiele tweedeklasser te zijn.

Dus vandaag maar direct proberen de eerste punten te pakken want de eerste klap is een daalder waard. Binnen een kleine twintig minuten spelen werd dat al bewaarheid. In de 17de minuut zette Liam de Wit de 1-0 op het scorebord en twee minuten later tekende, topscorer in opkomst, Dominic Zeeman voor de 2-0.  Dit was later ook de ruststand.

Na de pauze kwam de thuisploeg ongewijzigd uit de kleedkamer. Binnen vijf minuten spelen werd de wedstrijd, voor zover dat al niet zo was, definitief beslist. Dominic Zeeman zette in de 49ste minuut de 3-0 op het scorebord, zijn tweede goal vanmiddag. In de 55ste minuut, wordt en beetje standaard, werden Kick Teerhuis en Arno Boes naar de kant gehaald voor Tijs Klaver en Joey Tol. Marken kwam uiteraard niet meer in de problemen en in de 71ste minuut maakte Viggo Teerhuis de 4-0 en tevens eindstand. De gasten zetten gedurende de wedstrijd al zijn vijf wissels in maar dat hielp niet. Marken boekte deze middag een prima overwinning, zonder kaarten, als start van de competitie.

Volgende wedstrijd: zaterdag 28 september uit tegen Alcmaria Victrix in Alkmaar, aanvang 14.00 uur.