naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Klaas Peereboom wint Marker Jeu de Boules competitie 2024
Marietje Boes & Klaas Peereboom winnen dubbelkampioenschap
Klaas Peereboom & Marietje Boes kregen de 'Sang Real de Boules' overhandigd als winnaars van het dubbelkampioenschap

De Marker Jeu de Boules competitie 2024 werd afgelopen zondag afgesloten. Klaas Peereboom mocht als winnaar de 'beker met de grote oren' in ontvangst nemen. Klaas Peereboom & Marietje Boes kregen de 'Sang Real de Boules' overhandigd als winnaars van het dubbelkampioenschap. Alles vond plaats op het sportcomplex van Sportvereniging Marken.

Enkelkampioenschap
In de afgelopen zomer werd er in diverse poules gespeeld om een zo gunstig mogelijke plaats in de finales van afgelopen zondag te bemachtigen. Uiteindelijk werd Klaas Peereboom winnaar, tweede werd Jan Commandeur en  derde werden Jan Peereboom van het seizoen 2024. De drie finalisten speelden samen één finale met elkaar, waarbij Klaas Peereboom 13 punten behaalde, Jan Commandeur 6 punten en Jan Peereboom 4 punten.

Dubbelkampioenschap
Tevens werd er met de aanwezigen een dubbelkampioenschap gespeeld. Hier werd gestreden om de 'Sang Real de Boules', de cup met de grote oren als kunstwerk op doek van Bob Sinkeler. De finale werd gespeeld tussen Klaas Peereboom & Marietje Boes en Pieter de Wit & Pieter Schipper. Het duo Peereboom & Boes won met 15-12 van De Wit & Schipper.

Triple Toernooi
Ook dit seizoen werd er een ‘Triple Toernooi’ gespeeld. Winnaar werd Klaas Peereboom, tweede werd Geertje Zeeman en als derde eindigde Bob Greve. Het podium van het Triple toernooi mochten een fles Smirnoff Ice in ontvangst nemen. Helaas moest Geertje verstek laten gaan bij de prijsuitreiking. Alle prijzen werden overhandigd door organisator Jan Commandeur.

* WEDSTRIJDEN *
Finale dubbelkampioenschap
Finale enkelkampioenschap
* PRIJSUITREIKING *
Winnaars van het ‘Triple toernooi', Klaas Peereboom (1) (links) en Bob Greve (3). Geertje Zeeman (2) ontbreekt op de foto.
Klaas Peereboom mocht als winnaar van het enkel toernooi de 'beker met de grote oren' in ontvangst nemen