naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Maandag 23 september start geplande damwandwerkzaamheden bij Rozewerf
Dijkversterking Marken

en

Deze werkzaamheden maken deel uit van de dijkversterking en zijn bedoeld om de woningen van de Rozewerf te beschermen en schade te voorkomen. Vorige week hebben we met het kraanschip al wat ondieptes verwijderd zodat we er volgende week zo goed mogelijk bij kunnen met onze schepen.
 
Werkmethode en planning
Vandaag, maandag 23 september, zullen we beginnen met het graven van een heisleuf om vervolgens morgen (dinsdag 24 september) te starten met het aanbrengen van de damwand. We werken zo veel mogelijk vanaf het water, waardoor overlast op het land tot een minimum wordt beperkt.
 
Uitgezonderd de eerste paar planken worden de damwandplanken de grond in gedrukt door middel van een ‘silent piler’. Deze methode is speciaal gekozen omdat deze trillingsvrij is en geluidsoverlast voorkomt. We verwachten ongeveer twee weken bezig te zijn met het aanbrengen van de damwand maar zijn daarbij ook afhankelijk van de weersomstandigheden. Wanneer we klaar zijn zal de damwand volledig onder de grond komen te zitten en wordt de bestrating van het kruinpad weer hersteld.
 
Afsluiting wandelroute
De wandelroute over de Zuidkade van Marken zal zijn afgesloten tijdens de werkzaamheden. Hier hebben we waarschuwings- en afzettingsborden voor geplaatst. Ook de toegang tot de Rozewerf vanaf het eiland is afgesloten.
Met de bewoners van de Rozewerf hebben we afspraken gemaakt om de situatie voor hun zo leefbaar mogelijk te houden.
 
 
Kom langs bij het havenkantoor
Het havenkantoor is elke donderdag geopend tussen 10.00 en 12.00 uur. Kom gerust langs met uw vragen!
 
Mochten er vragen of opmerkingen zijn naar aanleiding van dit bericht kunt u altijd contact opnemen met ons via de contactmodule van de Bouwapp of bel/mail de omgevingsmanager Combinatie Hof op Marken:
 
Roy de Haan /  06-557 646 51 / roy@jldcontracting.com

en

 Link naar Online BezoekersCentrum   Stappenplan proefvakken in pdf 
 
Bron: Combinatie Hof op Marken, maandag 23 september 2024
naar Marker Nieuws 2024 indexpagina