naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Bedankje van organisatie kledingactie ‘Mensen in Nood 2024’
Nelie Springer-Zeeman en Eef Visser
Een vrachtwagen met bijna 4 ton aan kleding verliet zaterdag 28 september jongstleden het parkeerterrein van Marken om zijn vracht bij 'Mensen in Nood' af te leveren. Alle inwoners van Marken die hieraan bijgedragen hebben en ook alle mensen die door posters en persberichten bekendheid wilden geven aan de actie, willen we heel hartelijk bedanken.
 
Onze hartelijke dank ook aan de duivenvereniging 'Door Vriendschap Sterk' die de kantine weer ter beschikking stelde voor de kledingactie.  Dankzij hun medewerking hadden we weer  een prima ruimte om alle vrijwilligers van een “natje en een droogje” te voorzien.
 
Een speciaal woord van dank aan alle vrijwillig(st)ers die geheel belangeloos hun tijd, energie en een aantal ook hun vervoermiddel ter beschikking stelden om de kledinginzameling te doen slagen. We waren erg blij met de vervoermiddelen en alle helpende handen van alle opgekomen vrijwilligers. Mede dankzij hun inzet was een groot karwei toch weer snel geklaard.
 
Gezien de stijging van het aantal kinderen dat opgroeit in armoede in Nederland heeft Sam’s Kledingactie besloten dit najaar de opbrengsten te besteden aan arme kinderen in Nederland. Dat gebeurt via de Stichting Leergeld. Deze stichting helpt kinderen uit gezinnen met geldzorgen in Nederland. De 113 Leergeldstichtingen zorgen ervoor dat deze kinderen die in Nederland in armoede opgroeien dezelfde kansen krijgen als leeftijdsgenoten. Zo wordt er bijvoorbeeld geholpen met schoolspullen, een laptop, een fiets, zwemles, sport, muziekles of een verjaardag pakket. Zo kan èlk kind meedoen aan activiteiten die voor hun leeftijdsgenootjes heel normaal zijn. En krijgt het betere kansen voor de toekomst.
 
Wat ons betreft: GRAAG TOT VOLGEND JAAR.
 
En wilt u wat fotomateriaal zien van de kledingactie, dan verwijzen we u naar de website www.MarkerNieuws.com.
 
                                                                      Nelie Springer-Zeeman
                                                                      Eef Visser
Bovenstaande kunt u ook terugvinden in 'Protestants Marken' van zaterdag 5 oktober 2024

Bron: Eef Visser, donderdag 3 oktober 2024

naar Marker Nieuws 2024 indexpagina