naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Karakteristieken : Sporting Adrichem - S.V. Marken
Seizoen 2024-2025, zaterdag 5 oktober 2024, uitslag 3-3 (2-3)
S.V. Marken begon niet sterk aan deze uitwedstrijd tegen Sporting Adrichem uit Beverwijk. En ook niet goed bij de les want binnen 7 minuten spelen lag de 1-0 al in het net. Geheel vrijstaand voor de goal werd de bal binnen geschoten. De wedstrijd kwam verder ook niet echt los met wat dreiging van de gasten rond een kwartier spelen. Na 20 minuten spelen trok Marken een beetje uit het niets de stand gelijk 1-1 door Dominic Zeeman. Twee minuten later tekende Arno Boes voor de 1-2. Ondanks de voorsprong speelde Marken een zeer matige partij voetbal, zelfs wat inspiratie loos. Net binnen het halfuur spelen redde Jonathan Waterberg uitstekend bij de tweede paal uit de derde corner. In de 30ste minuut schoot Joey Tol diagonaal de 1-3 tegen de touwen. Een aantal minuten later een scrimmage voor het doel van Marken die maar net goed afliep. Gevolgd door dreiging vanaf de rechterkant van de thuisploeg. In de 1ste minuut van de extra tijd werd de 2-3 van zeer dichtbij binnen gewerkt. Nog voor de pauze kwam Sporting bijna nog op gelijke hoogte maar het schot volledig vrij voor de keeper kwam op de paal. Al met al was er weinig te genieten in dit eerste bedrijf waarin de thuisploeg het beste van het spel had, corner verhouding 6-1, en Marken dat de paar kansen benutten en een beetje geluk had en zo met een 2-3 voorsprong ging rusten.

Na de rust kwam Marken ongewijzigd binnen de lijnen. Binnen twee minuten spelen werd stand gelijk getrokken 3-3 door een eigen doelpunt. Kort na de gelijkmaker was Luke de Waart bijna door de verdediging om weer op voorsprong te komen. De thuisploeg begon zeer fel aan het tweede bedrijf en zag zeker mogelijkheden om een goed resultaat te noteren. Tien minuten na de thee lukte dat bijna uit een corner die rakelings werd over geschoten. Rond het uur spelen bracht trainer Tom Brouwers een dubbele wissel binnen de lijnen Stijn Visser voor Viggo Teerhuis en Maurice Gerritsen voor Arno Boes. Een paar minuten later verving Ricardo Zeeman Stefan de Wit. Direct hierna kreeg de thuisploeg een penalty toegekend maar deze werd niet benut. Twee minuten later werd de 4-3 binnen geschoten maar wegens buitenspel afgekeurd. Na deze hachelijke momenten leek Marken iets in de wedstrijd te komen met dreiging voor de goal en een steekpass van Joey Tol die maar net naast werd geschoten door Dominic Zeeman. 20 minuten voor het einde kon Luke de Waart niet verder wegens een blessure en werd vervangen door Liam de Wit. In de laatste fase ging de wedstrijd wat over en weer met mogelijkheden voor beide ploegen en twee uitstekende reddingen van de keeper van Marken. In de extra tijd kreeg de thuisploeg nog een paar uitstekende mogelijkheden de volle winst te pakken. Voor het redelijk meegereisde Marken publiek een zeer teleurstellende middag qua uitslag en zeker voor wat betreft het vertoonde spel.

Volgende wedstrijd: zaterdag 12 oktober thuis tegen VV Egmond, aanvang 14.30 uur