naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Voortzetting Convenant Toerisme Marken
Raadsinformatiedocument
 
Kennisnemen van (182-106)
Voortzetting convenant toerisme Marken
 
Inleiding
Op maandag 21 maart 2022 is het convenant Marken door de gemeente Waterland, de Stichting Eilandraad Marken en een aantal toeristische ondernemers ondertekend. De looptijd van voornoemd convenant is formeel ten einde gekomen. Het voornoemde convenant schreef voor om het convenant te evalueren en vanuit de evaluatie te besluiten of het convenant zal worden voortgezet.
 
Evaluatie
Uit de evaluatie is gebleken dat partijen nog steeds baat hebben bij het convenant. De overlast van georganiseerde (groeps)bezoeken en -rondleidingen wordt hiermee voor bewoners verder gereguleerd. Dit vergroot het draagvlak en de acceptatie onder bewoners ten opzichte van toerisme. U hebt reeds kennis genomen van de evaluatie van het convenant op 15 maart 2024 (raadsdocumentnummer 182-104).
 
Vervolg convenant toerisme Marken
Hierbij informeren wij u dat er overeenstemming met alle partijen is bereikt over de voortzetting van het convenant en de inhoud ervan. De redactie van het convenant is zoveel mogelijk ongemoeid gelaten behoudens daar waar de tekst onvoldoende duidelijk was. De veranderingen beperken zich tot het expliciet maken van de taken van de BOA’s en het benoemen van de taak om te voorzien in laadpunten voor elektrisch recreatieve voertuigen. De gemeente neemt op zich om te stimuleren dat de direct belanghebbenden dit zelf op zich nemen.
 
Ondertekening van het convenant vindt nog dit jaar plaats.
 
Bovenstaande Raadsinformatiedocument (182-106) in pdf
 
 
Bijlage 1: Convenant Toerisme Marken 2.0 (182-107) in pdf Evaluatie Convenant 2023 (182-107) in pdf
 
Info komt uit Waterland Bestuurlijkeinformatie onderdeel 'Collegestukken' week 41, 11 oktober 2024

Bron: Gemeente Waterland, zaterdag 12 oktober 2024

naar Marker Nieuws 2024 indexpagina