naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Karakteristieken & Foto's : S.V. Marken - VV Egmond
Seizoen 2024-2025, zaterdag 12 oktober 2024, uitslag 7-0 (4-0)
De thuisploeg had wat goed te maken ten opzichte van  het vertoonde spel en resultaat van vorige week (3-3). In de basis waren een aantal wijziging aangebracht, een paar vaste basis spelers begonnen op de bank om diverse redenen. De verdediging had een wat vastere vorm met vier spelers en ook de rest van het elftal was zichtbaarder in de opstelling.

Binnen een paar minuten spelen was Dominic Zeeman al zeer dichtbij de openingsgoal maar zijn poging van binnen de 5 meterlijn ging ver over de goal. In de 5de  minuut stond al wel de 1-0 op het scorebord. Recht voor de goal schoot Melvin Uithuisje de bal tegen de touwen. Tien minuten later ging een voorzet/schot maar net naast bij de tweede paal. Marken zat goed in de wedstrijd en speelde feller als de tegenstander. Rond de 25ste minuut een vrije trap van Joey Tol van ruim 30 meter afstand op de buitenkant van de paal. Direct hierna een prima aanval over meerdere schuiven die werd afgerond door Melvin Uithuisje 2-0. Na een halfuur spelen was Dominic Zeeman er bijna door maar de keeper van Egmond was een sta in de weg. Een minuut of vijf later scoorde hij wel op aangeven van Melvin Uithuisje 3-0. Marken bleef dreigend met een schot net voor langs door Kelvin Molenaar. In de slotfase zette Joey Tol uit een individuele actie de 4-0 en tevens ruststand op het scorebord. En was de wedstrijd in feite gespeeld. In de extratijd kwamen de gasten nog bijna tot scoren maar de vrije kopkans ging over de goal. Na een vermakelijke wedstrijd en veel goals floot de goed leidende scheidsrechter Kiel na drie minuten extra tijd voor de rust.

Marken begon met dezelfde elf aan het tweede bedrijf en scoorde de 5-0 binnen vijf minuten spelen. Uit een prima assist van de zeer ijverige Joey Tol maakte Dominic Zeeman zijn tweede goal. Vrijwel direct na deze 'openings' goal in het tweede bedrijf probeerde Joey Tol de ver voor zijn doel staande keeper te verschalken. De gasten kregen twee corners achter elkaar te nemen maar gevaar kwam hier niet uit. Rond het uur spelen kwam Arno Boes binnen de lijnen voor Kelvin Molenaar. Dominic Zeeman probeerde met een lob te scoren uit een assist van Joey Tol. In de 65ste werd Niels Roos vervangen door Stefan de Wit en Melvin Uithuisje door Viggo Teerhuis. Zijn eerste actie was een schot die maar net naast het doel ging. Het verder verloop was de wedstrijd gebeurde er weinig voor de beide doelen, Marken hoefde niet zo nodig meer en de tegenstander had weinig in te brengen. Pas in de slotfase was er weer wat meer actie. Tien minuten voor het einde bracht Stefan de Wit redding op de lijn om een tegen goal te voorkomen. Uit een lobje of schot maakte Maurice Gerritsen hierna de 6-0. Nog was het niet gedaan met het maken van doelpunten. In de 88ste minuut scoorde Arno Boes vrij voor de goal 7-0 uit een assist van Dominic Zeeman. In de extra tijd haalde Sebastiaan Peereboom nog een bal van de lijn zodat Marken vanmiddag geen tegen goal kreeg te verwerken

Volgende wedstrijd; zaterdag 19 oktober uit tegen Jong Hercules aanvang 14.00 uur.