naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Wat kan een reünie van de hoogste klas van de basisschool gezellig zijn
Leergang 1975-1976
Foto: Jan Cornelis Boes
 
Een schoolreünie werd afgelopen zaterdag georganiseerd voor én door de leerlingen van de zesde klas van basisschool ‘De Rietlanden’ op Marken, leergang 1975-1976. De vorige reünie was in januari 1992, ruim 32 jaar geleden, dus werd het werd wel weer een keer tijd, vonden de organisatoren. Tweeëndertig reünisten van 60 jaar en reeds wat ouder reageerde positief op de oproep. Er was een programma samengesteld.
 
De oud-leerlingen verzamelden zich in het onderkomen van de duivenvereniging ‘Door Vriendschap Sterk’ aan de Boxenring. Daar werden reünisten verwelkomd met koffie en ‘Mereker’ gebak. De sfeer kwam er al heel snel in en de onderlinge gesprekken gingen (uiteraard) terug naar de tijd van de basisschool.
 
Na een openingsspeech van de organisatie werden de jassen aangetrokken voor een rondleiding door Marken met de in Marker klederdracht gehulde gids Trijntje Visser. De rondleiding verliep met een start over Wittewerf. Vervolgens Zereiderpad, Kerkbuurt, Kerkplein, Buurterstraat, richting de Marker haven. Op de haven werden groepsfoto’s gemaakt. Bij Taverne ‘De Visscher’ ging het gezelschap een drankje drinken.
 
Na ‘de keel gesmeerd te hebben’ werd koers gezet richting Bistro Cafetaria ‘De Verkeerde Wereld’, waar een kleine maaltijd op het programma stond. Daar werd ook afscheid genomen van de tourguide. Met tweeëndertig oud leerlingen was het cafetaria zeer goed gevuld. Hier werd ook gevraagd om reeds wat liedjes op te schrijven uit ‘onze’ zesde klas tijd, zodat de aanwezige deejay deze later die avond kon draaien.
 
Tegen de klok van acht uur werden de reünisten weer terug verwacht in het duivenlokaal voor een verder verloop van deze dag. Daar werden meerdere verhalen uit het verleden opgehaald. Er werd ook gezongen. Cornelis Peereboom had wat liederen voorbereid en met steun van Jan Kaars begeleidden beiden op gitaar het gezang. De muzikale achtergrond muziek met de gehele avond verzorgd door PC Schipper, waarbij hij de ingevulde verzoekjes kon laten horen.
 
Het feest ging door tot in de kleine uurtjes, waarbij alle aanwezigen konden terugkijken op een zeer geslaagde avond. De volgende reünie staat over vijf jaar gepland, als de gehele groep 65 jaar is geworden.
 
Foto: Jan Cornelis Boes
Foto: Jan Cornelis Boes

Bron: PepProductions, zondag 13 oktober 2024

naar Marker Nieuws 2024 indexpagina