naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Controle door de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT)
woensdag 9 oktober 2024
 
Bij toeval ontmoette onze voorzitter (van de Stichting Eilandraad Marken) op woensdag 9 oktober 2024 twee inspecteurs van de Inspectie Leefomgeving en Transport (ILT). Terwijl onze voorzitter bezig was met het fotograferen van een aantal probleempanden op de Rozewerf, spotte hij tot zijn verbazing twee personen met gele hesjes van de ILT.
 
Na een nadere kennismaking en uitleg waar de interesse naar hun aanwezigheid vandaan kwam, vertelden de dames dat zij landelijk onaangekondigde controles uitvoeren op de werken van Rijkswaterstaat. Het betreft hierbij voornamelijk controle op naleving van wet- en regelgeving en vergunningsvoorwaarden.
 
Na samen het werk in uitvoering op de Rozewerf bekeken te hebben heeft onze voorzitter de inspecteurs gevraagd of zij ook nog tijd konden vrijmaken om de werkzaamheden bij vuurtoren 'Paard van Marken' te bekijken. Hoewel deze inspectie niet op de planning stond wilde men hier wel tijd voor vrijmaken. Zo waren de bewoners van de vuurtoren in de gelegenheid hun verhaal te doen over hun zorgen waar het de werkzaamheden van de dijkversterking betreft.
 
Ondanks dat de Eilandraad zich niet kon vinden in de uitspraak van de ILT op ons handhavingsverzoek met betrekking tot de dijkversterking, zijn we toch blij dat de ILT zaken controleert.
 
Met hun toestemming het inspectiebezoek met onze inwoners te mogen delen, nam onze voorzitter na een paar uur afscheid van de twee ILT inspecteurs.
 
Over de uitkomsten van de inspecties werden vanzelfsprekend geen uitlatingen gedaan.
 
'activeren, adviseren en verbinden'
Bron: Stichting Eilandraad Marken, donderdag 17 oktober 2024
naar Marker Nieuws 2024 indexpagina