naar Marker Nieuws 2024 indexpagina
Karakteristieken & Foto's : Jong Hercules - S.V. Marken
Seizoen 2024-2025, zaterdag 19 oktober 2024, uitslag 3-1 (1-0)
Om goed mee te blijven doen zou er vandaag een goed gevolg gegeven moeten worden aan het resultaat van de vorige week. Maar niets zou na verloop van deze wedstrijd aan de orde zijn. Zonder de geblesseerde Luke de Waart en Dominic Zeeman werd om iets over twee uur afgetrapt.

De begin fase van de wedstrijd was al direct zeer matig en na een minuut of vijf spelen viel Ricardo Zeeman uit met een hoofdwond. Dus al snel kwam de eerste wissel, Stefan de Wit, binnen de lijnen. Het eerste kwartier had schriftelijk afgedaan kunnen worden want er gebeurde vrijwel niets voor de beide doelen. Pas na een minuut of twintig spelen was er wat dreiging van de thuisploeg en het spel speelde zich vooral af op de helft van Marken. Rond het halfuur spelen was Jong Hercules zeer dichtbij de openingsgoal maar de vrije kopkans uit een voorzet vanaf de linkerkant ging maar net over de goal. Marken grossierde in veel bal verlies en slechte passes. In de 31ste minuut kwam de thuisploeg volledig terecht op een 1-0 voorsprong uit een diagonaal ingeschoten bal. In de minuten daarna kreeg de thuisploeg nog twee goede mogelijk heden om de wedstrijd zelfs vroegtijdig te beslissen. Tot dan toe had Marken nog geen enkele goede aanval opgezet laat staan een mogelijkheid om te scoren gecreëerd. Pas in de slotfase werd de eerste redelijke aanval opgezet, werd een afstandsschot van Joey Tol tot corner getikt, afstandsschot Hercules over en een afstandsschot van Maurice Gerritsen werd uit de kruising getikt. Na 7 minuten extra tijd, blessure behandeling Ricardo Zeeman, floot de matige leidende scheidsrechter voor het einde van het eerste bedrijf. Waarin we een zeer zeer matig Marken aan het werk hadden gezien en met een 1-0 achterstand ging rusten.

Trainer Tom Brouwers zag geen aanleiding om maatregelen te nemen gelet op het vertoonde spel en liet dezelfde elf aan het tweede bedrijf beginnen. Marken werd direct terug gedrongen op eigen helft en Hercules kreeg binnen 3 minuten spelen 3 corners te nemen. Totaal zouden dat er 7 worden tegen Marken 1 corner wat maar aangeeft hoe Marken onder druk zou staan. Ondanks dat was Joey Tol in de vierde minuut na de thee dicht bij de gelijkmaker met een afstandsschot die er werd uitgetikt door de uitstekende keeper van Hercules. Rond de 55ste minuut kwam Marken goed weg, het afstandsschot werd er uit getikt maar de rebound kwam op de buitenkant van de paal. Net binnen het uur spelen een dubbele wissel bij Marken Arno Boes voor Kelvin Molenaar en Job Pereboom voor Stijn Visser. Een minuut of acht later kwam Liam de Wit binnen de lijnen voor Melvin Uithuisje. In de 75ste minuut werd de wedstrijd bijna beslist, Hercules was erdoor maar de keeper van Marken redde uitstekend. Direct hierna een doelpoging van Joey Tol maar helaas zonder succes. In de 82ste minuut schoot Hercules uit de draai op de binnenkant van de paal. Twee minuten later wel het 2-0, een voorzet vanaf de rechterkant kon volledig vrijstaand, geen verdediger in de buurt, binnen worden getikt. Nadat zij eerst nog een schot
net over de goal zagen gaan werd in de 89ste de 3-0 gemaakt. Twee spelers van Hercules kregen de volledige vrijheid om dit klusje te klaren. In de slotminuut schoot Joey Tol uit de draai de 3-1 tegen de touwen. Meer had Marken ook absoluut vanmiddag niet verdiend.

Om de doelstelling te halen, direct of indirect te promoveren naar de 3de klasse, zal er toch constanter gepresteerd moeten worden. We zijn natuurlijk pas 4 wedstrijden onderweg, volgende week een inhaalwedstrijd,  maar met twee gewonnen thuiswedstrijden en twee zeer matige uitwedstrijden komen we er niet.  En de interesse om mee te gaan met uitwedstrijd en verslag te doen komt in gevaar.

Volgende wedstrijd: Zaterdag 26 oktober uit tegen Alcmaria Victrix aanvang 14.00 uur.