Jill Nanninga deelnemer Waterlandse Voorleeswedstrijd (video)

Jill Nanninga deelnemer Waterlandse Voorleeswedstrijd (video)Julia Koch wint Waterlandse voorronde Nationale Voorleeswedstrijd In Waterland doen de basisscholen ook dit jaar weer mee aan de Nationale Voorleeswedstrijd. Per school kan er een kampioen worden ingezet, een goede voorlezer uit groep 7 of 8. De Rietlanden, De Verwondering, De Havenrakkers, H.M. van Randwijkschool en De Blauwe Ster deden mee. Dit jaar is de 25e editie van de Voorleeswedstrijd en voor Karmac Bibliotheek was het de vijfde keer.
De vijf kinderen die meededen lazen een stuk voor uit een boek dat ze zelf hadden uitgekozen. Ook het fragment dat ze voorlazen kozen ze zelf. De bibliotheek had er een mooie oranje fauteuil voor neergezet. Ook was er koffie, thee en limonade en wat lekkers. Met het regenachtige weer een heerlijke middag dus om lekker te lezen.

Phinette van der Kwastvan De Havenrakkers las voor uit de GVR van Roald Dahl. Lastig met al die rare woorden die de reus ervan maakt als hij met Sofie praat. Gaat hij haar nu wel of niet opeten? En hoe smaken mensen eigenlijk? Muriel van der Vlietvan H.M. van Randwijkschool las ook uit een boek van Roald Dahl voor, Sjakie en de chocoladefabriek. Sjakie en vier andere kinderen hebben een ticket gewonnen voor een rondleiding door de fabriek van Willie Wonka. Het verwende meisje Feruka wilde dolgraag een eekhoorntje hebben. Dat liep niet goed af…. Jill Nanningavan De Rietlanden was zo onder de indruk van de watersnoodramp op Marken dat ze voorlas uit Oosterschelde Windkracht 10 van Jan Terlouw. Het water steeg en steeg, de straten liepen onder, de auto’s dreven weg en zelfs een jongen werd meegesleurd door het water. Een heel spannend verhaal.

De enige jongen was Ryan Bannink van De Verwondering. Hij speelt zelf voetbal en had Het geheim van het 100e doelpunt meegenomen, door Hans Kuyper. Tommy is reserve en de nieuwkomer Rajiv mag op zijn plaats voetballen. En dat in de kampioenswedstrijd. Tommy zit op de reservebank. Als Rajiv ook nog scoort is Tommy helemaal niet blij. Julia Kochvan De Blauwe Ster las een fragment uit een relatief nieuw boek voor, Dagboek van een muts van R.R. Russell. De hoofdrolspeelster wil niet naar school, heeft ook nog een lelijke plek door uitslag op haar oor. Ze kent een receptje voor een middeltje dat op braaksel lijkt en gaat dat maken. Haar moeder trapt erin en ze mag thuis blijven. Maar dan ziet haar moeder alle rotzooi in de keuken…

De jury bestond uit Marten Horjus (voorzitter), wethouder Jacob Kes en raadslid Dorothy Borghardt-de Kat. Het was spannend om te wachten op hun uitslag. Maar uiteindelijk vertelde juryvoorzitter Marten Horjus dat Julia Koch had gewonnen. Het publiek had aandachtig geluisterd, ze had een goed fragment uitgekozen en het goed voorgelezen.

Julia gaat nu door naar de volgende ronde, wie is de beste voorlezer in de provincie Noord-Holland? Daarna strijden de provincies tegen elkaar voor de beste van Nederland. Het is nog niet bekend wanneer en waar de volgende ronde is maar Theo Doreleijers en Peter Sijpkes van Karmac laten het ons weten zodra het bekend is. Gefeliciteerd en veel succes Julia! Installeer een nieuwere versie van je browser als je deze video wilt bekijken.  

Bron: Omroep PIM, vrijdag 26 januari 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: