Marken krijgt er acht huurwoningen voor senioren bij

Marken krijgt er acht huurwoningen voor senioren bij

Woningbouwontwikkeling aan de Buurterstraat 2 op Marken

Wethouder Jelle Kaars van Gemeente Waterland en Cor Mul, directeur van Mul Projectontwikkeling B.V. (MPO), hebben vandaag hun handtekening gezet onder een samenwerkingsovereenkomst voor de woningbouwontwikkeling aan de Buurterstraat 2 op Marken. Het gaat om de bouw van acht huurwoningen voor senioren (55+).

Wonen op Marken
De voormalige slagerij/cadeauwinkel is opgenomen in de locatie-analyse Wonen op Marken, waarmee de gemeenteraad vorig jaar heeft ingestemd. Daarin zijn verschillende locaties op Marken onderzocht die geschikt zijn voor woningbouw. Het college heeft de locatie vervolgens direct op het gemeentelijke woningbouwprogramma 2018-2022 geplaatst. Wethouder Kaars is blij met de woningbouw. “Hiermee kunnen acht appartementen worden toegevoegd voor senioren. De behoefte aan betaalbare huurwoningen
is juist bij deze groep zeer groot. Mooie bijkomstigheid is dat het perceel er flink van opknapt!”.

Huurwoningen
MPO uit Amsterdam gaat de appartementen bouwen. Zij ontwikkelen en beheren woningen in Amsterdam en andere locaties in Nederland. De ambitie is om betaalbare woningen van een hoog kwaliteitsniveau te realiseren, vooral in de markthuur. De woningen worden verhuurd aan senioren (55+). Directeur Cor Mul is blij met de overeenkomst. “Dit geeft de mogelijkheid om acht goede huurappartementen aan de voorraad in Waterland toe te voegen. Wij hebben daarover goed contact met de Eilandraad van Marken en met de buurt. Verder is er veel belangstelling voor de woningen van Marker senioren. Er is in Waterland echt behoefte aan betaalbare huurappartementen”.

Startsein
De ondertekening van het contract is het startsein voor de ontwikkeling van de appartementen. Daarvoor moet nog een nieuw bestemmingsplan worden opgesteld. Zodra dat bestemmingsplan klaar is, kan vergunning worden verleend en worden gestart met de bouw.

Bron: Gemeente Waterland, dinsdag 13 februari 2018

  ARCHIEF BUURTERSTRAAT 2 OP MARKEN

11609 Marken krijgt er acht huurwoningen voor senioren bij Bron : Gemeente Waterland, dinsdag 13 februari 2018

11259 Aanvraag vooroverleg bouw appartementen Buurterstraat 2 op Marken Bron : Gemeente Waterland, vrijdag 20 oktober 2017

10929 Informatieavond bouwplannen Buurterstraat 2 op Marken goed bezocht

Bron : PepProductions, zaterdag 15 juli 2017

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: