5×5 Scholen voetbal toernooi Waterland 2018 (video)

5×5 Scholen voetbal toernooi Waterland 2018 (video) woensdag 14 februari 2018 / Omroep PIM

De Blauwe Ster en De Havenrakkers winnaars 5 tegen 5 zaalvoetbaltoernooi.   In Sporthal ’t Spil in Monnickendam vond woensdag 14 februari voor de 6e keer het 5 tegen 5 scholen voetbaltoernooi plaats voor leerlingen van groep 8 van Waterlandse basisscholen.   In de editie van 2018 was er een primeur. Want voor de eerste keer deden er meer meidenteams mee dan jongensteams. Voor sommige scholen was het lastig om teams af te vaardigen omdat er op woensdagmiddag voor de leerlingen van groep 8 ook vaak kennismakingsgesprekken zijn gepland op scholen voor het voortgezet onderwijs. Maar met in totaal meer dan 100 deelnemers verdeeld over 19 teams, waarvan 10 meidenteams en 9 jongensteams, is ook deze editie van het scholen voetbaltoernooi zeer geslaagd te noemen.

Vanaf 13.00 uur werkten de teams hun wedstrijden in twee poules af. In een fanatieke, maar zeer sportieve sfeer werd er tegen elkaar gevoetbald. Na afloop van de poulewedstrijden werd er in een finale gestreden om de wisseltrofee. Bij de jongens ging de strijd tussen Havenrakkers 1 en De Blauwe Ster 2, en bij de meiden streden De Blauwe Ster 2 en De Rietlanden 1 tegen elkaar.

Uiteindelijk wist bij de jongens het team van De Havenrakkers de finale te winnen en bij de meiden werd er gewonnen door het team van De Blauwe Ster. Beide winnaars mogen een jaar lang de felbegeerde wisseltrofee mee naar hun school nemen. Wij verheugen ons nu al op de editie van volgend jaar!

Interviews : Jelmer Stolk / Camera & montage : Thomas de Groot

Bron: Omroep PIM, donderdag 15 februari 2018

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

%d bloggers liken dit: