Stemmen op woensdag 21 maart begint bij Omroep PIM!

Stemmen op woensdag 21 maart begint bij Omroep PIM!

Tijdens de gemeenteraadsverkiezingen van woensdag 21 maart 2018 kiezen de inwoners van Waterland hun directe volksvertegenwoordigers. Speciaal voor deze gemeenteraadsverkiezingen heeft PIM de Kieswijzer-op-Maat ontwikkeld.  Weet op wie u stemt!
Vraagt u zich ook af welke lokale politieke partij nou eigenlijk het beste bij u past? En ziet u vanwege de vele posters, flyers, partijprogramma’s en media-aandacht ook door de bomen het bos niet meer?

Alleen dát is voor sommigen onder u al reden genoeg om niet te gaan stemmen. Want immers “het is allemaal één pot nat”! Maar is dat ook zo? Of kan uw stem wel degelijk het verschil maken als u een weloverwogen stem zou uitbrengen op de partij die echt bij u past?

Om u daarbij te helpen heeft Omroep PIM de KiesWijzer voor Waterland ontwikkeld.

Wat is de PIM-KiesWijzer?
De PIM-KiesWijzer legt u via Bron:_http://kieswijzer… dertig stellingen voor en vergelijkt uw standpunten vervolgens met de standpunten van alle zes lokale Waterlandse politieke partijen. Aan het eind van deze vragenlijst krijgt u gelijk de uitslag en ziet u met welke partij u de meeste overeenkomsten heeft.

Hoe betrouwbaar is het stemadvies dat ik van PIM krijg?
In de aanloop naar de gemeenteraadsverkiezingen heeft de redactie van Omroep PIM contact gehad met alle politieke partijen en heeft alle partijprogramma’s voor u op een rijtje gezet. Daaruit zijn dertig unieke stellingen ontstaan die zijn voorgelegd aan de Waterlandse politieke partijen, en zij hebben aan elke stelling een waarde toegekend en ook per stelling een toelichting gegeven.

Door in te vullen of u het (helemaal) oneens of (helemaal) eens bent met een stelling vertelt de kieswijzer bij welke politieke partij uw persoonlijke mening en standpunten het best aansluiten. U kunt de uitkomst enigszins sturen door aan te geven aan welke onderwerpen u extra gewicht wilt toekennen. Na voltooiing van de kieswijzer ontvangt u direct een online stemadvies. Daarnaast is per stelling van iedere partij een toelichting te lezen.

Dus wees slim… stemmen op 21 maart begint bij PIM!


Bron:_http://kieswijzer…

Bron:_https://www…

Bron: Omroep PIM, zondag 25 februari 2018

%d bloggers liken dit: