Heeft Marken een extra parkeerterrein langs de N518/Kruisbaakweg?

Heeft Marken een extra parkeerterrein langs de N518/Kruisbaakweg?

zondag 4 maart 2018

Bovenstaande foto’s zijn door Klaas de Groot gemaakt op zondagmiddag 4 maart 2018. Menig toerist zou hebben gedacht, dat de gemeente Waterland extra parkeer faciliteiten heeft gecreëerd langs de N518 / Kruisbaakweg.

Het parkeren langs de N518 en Kruisbaakweg is (helaas) NIET verboden door het ‘Verdrag van Wenen’, maar het heeft wel een gevaarlijke situatie voor het passerende verkeer tot gevolg, want je mag daar ‘gewoon’ 80 KM/u rijden.

******

Ontvangen email van Klaas de Groot: Op zondag 7 januari 2018 is een bewoner van Marken bekeurt voor het parkeren in de groenstrook in het ‘Laura Bromet Plantsoen’, gelegen achter dorpshuis ‘Het Trefpunt’ > kosten € 104,=. (Mag er effe afgerekend worden, € 95 + € 9 adm. kost.) (reden: auto stond in het gras links van de auto)

Dezelfde dag stond een een dertigtal auto’s hinderlijk geparkeerd in de groenstrook langs de N518. 500 meter verderop stonden allemaal auto’s met pech, die een paar uur later zonder tussenkomst van wegenwacht allemaal weer wegreden.

De groenstrook langs de N518 heet opeens BERM en daar geldt het ‘Verdrag van Wenen’. In de groenstrook in het ‘Laura Bromet plantsoen’, geldt de ‘wet van Bromet’, dus dokken geblazen.

  ******

Als het over de kosten van het parkeren zou gaan op de gemeentelijke parkeerplaats van Marken, dagtarief € 9,00, heb ik een TIP voor deze personen. Vraag een jaarvergunning aan bij de gemeente Waterland. Kosten € 30,51(digitaal € 21,36)

Deze diashow vereist JavaScript.

     met dank aan Klaas de Groot

Bron: PepProductions, dinsdag 6 maart 2018

%d bloggers liken dit: