Bus Tram Metro kaartje

Bus Tram Metro kaartje

90 Minuten onbeperkt reizen en overstappen met EBS, GVB en Connexxion

Op woensdag 7 maart 2018 introduceren vervoerders Connexxion, EBS en GVB een nieuw vervoerbewijs voor reizigers die niet met een OV-chipkaart reizen. Dit nieuwe BTM (Bus, Tram, Metro) 1,5 uur ticket biedt de reiziger de mogelijkheid om 90 minuten lang te reizen en over te stappen tussen de drie vervoerders.

Overstap versimpeld
Aanleiding voor de introductie van dit ticket is dat er nog steeds reizigers zijn die een los kaartje kopen bij één van de vervoerders. Echter, een aantal streekbuslijnen van Connexxion en EBS zal vanaf de start van de Noord/Zuidlijn op zondag 22 juli 2018 worden ingekort tot stations Noord en Zuid. Om de reis gemakkelijk te vervolgen, biedt dit kaartje de mogelijkheid om probleemloos over te stappen van (bijvoorbeeld) bus op metro; ook de poortjes van de metro worden geopend met dit kaartje. Nadat voor de eerste keer is ingecheckt kan er 90 minuten lang worden gereisd. Tussentijds in- en uitchecken is wel noodzakelijk. Uiteraard is het ook mogelijk op bussen (of trams) van dezelfde vervoerder over te stappen.

Verkoop van het BTM kaartje
Het nieuwe BTM kaartje is te koop via de buschauffeur en bij de loketten.

** GVB **

Het kaartje zal bij GVB uitsluitend in verkoopautomaten op metrostations en haltes verkrijgbaar zijn.

** EBS **

Bij EBS vervangt het nieuwe kaartje de € 5,00 en € 7,50 ritkaarten. Met genoemde kaarten kon slechts één rit worden gemaakt.

** Connexxion **

Er kan bij Connexxion alleen worden betaald met PIN of creditcard. Over een aantal maanden geldt dat ook voor EBS.

De prijs van het BTM 1,5 uur ticket is € 6,00.

Geldigheidsgebied
De Vervoerregio Amsterdam is opdrachtgever voor het openbaar vervoer namens 15 gemeenten voor de vervoerders GVB, EBS en Connexxion. GVB rijdt in Amsterdam, EBS in Waterland en Connexxion in Zaanstreek en Amstelland Meerlanden. Het kaartje is ontwikkeld in opdracht van de Vervoerregio met als doel het reizen met verschillende vervoerders in de regio gemakkelijker te maken. Het BTM 1,5 uur ticket is geldig op alle voertuigen van deze concessiegebieden.

Bron: EBS, donderdag 8 maart 2018

%d bloggers liken dit: