Start contactgroep ‘Samen Sterk bij Dementie’

Start contactgroep ‘Samen Sterk bij Dementie’

Vergeetachtigheid en/of dementie is iets waar veel mensen  in hun leven mee te maken krijgen. Het kan zijn dat u bij uzelf bemerkt dat u de dingen moeilijker onthoudt. Het kan echter ook zijn dat u dat opmerkt bij iemand in uw naaste omgeving, een buurvrouw, één van uw ouders of uw partner. Het begint vaak met een niet- pluis gevoel waar u de vinger niet helemaal goed op kunt leggen. Als naaste van iemand met geheugenproblemen  kan het fijn zou zijn om die ervaringen te delen of aan iemand advies te vragen. Daarom zijn wij in september vorig jaar gestart met een contactgroep  voor mantelzorgers van mensen met geheugenproblemen. Het doel is om van elkaar te leren, en elkaar zo sterker en wijzer te maken.

Deze groep staat nu open voor nieuwe deelnemers.  Op de bijeenkomsten zullen Janneke Oldenburger, casemanager dementie van de Zorgcirkel, en Shannon Leloux, consulent Mantelzorgondersteuning van Wonen Plus, de gespreksleiders zijn. Als u zich opgeeft voor deze groep, verwachten we wel dat u alle bijeenkomsten zult bijwonen, onvoorziene omstandigheden daargelaten natuurlijk. U kunt van ons verwachten dat uw privacy wordt gerespecteerd,  en dat wij vertrouwelijk omgaan met hetgeen wordt besproken. Bij minder dan zes deelnemers in totaal gaan de bijeenkomsten niet door.

Wellicht kent u, of bent u iemand waarvoor deze groep passend zou kunnen zijn? Dan nodigen wij u van harte uit om contact met ons op te nemen. Dat kan bij Shannon Leloux, via mail s.leloux@rswp.eu, of telefonisch via Wonen Plus op nummer 0299-650480. Ook als u eerst meer informatie wenst.

De eerstvolgende bijeenkomsten  staan gepland op:

Dinsdag 24 april

Dinsdag 5 juni

Dinsdag 17 juli

Dinsdag 4 september

Dinsdag 16 oktober

Dinsdag 27 november

van 13.15 tot 14.45 uur, in Gebouw ‘Hoog’. Daarna komen we ongeveer om de maand bij elkaar.

Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Wij zullen u graag begroeten.

Bron: Shannon Leloux, dinsdag 13 maart 2018

%d bloggers liken dit: