Werkzaamheden Bernardbrug in Monnickendam week uitgesteld

Werkzaamheden Bernardbrug in Monnickendam week uitgesteld

herstelwerkzaamheden van zaterdag 24 maart 16.00 uur tot maandag 26 maart 05.00 uur

De provincie Noord-Holland stelt de werkzaamheden aan de Bernardbrug in Monnickendam een week uit vanwege de weersomstandigheden.

De herstelwerkzaamheden worden verschoven naar het weekend van zaterdag 24 maart 16.00 uur tot maandag 26 maart 05.00 uur 2018. Voor auto’s geldt dan een omleidingsroute. Voor vracht- en busverkeer geldt volledige stremming.  Fietsers en voetgangers kunnen gebruik maken van een loopbrug.

De overgangsvoeg van de weg naar het brugdek vertoont een loszittend deel. Daarnaast vertoont het asfalt bij beide brugopgangen scheuren en diepe sporen. Dit wordt vervangen door twee nieuwe asfaltlagen. De werkzaamheden kunnen geluidshinder veroorzaken tijdens het wegfrezen van het asfalt.

Omleidingsroute personenauto’s

Voor personenauto’s is een omleidingsroute door de binnenstad van Monnickendam ingesteld. Deze route start na afloop van de weekmarkt op het Noordeinde en is aangegeven met gele borden. Ook zijn er verkeersregelaars aanwezig om het verkeer te begeleiden.

Vracht- en busverkeer

Voor vracht- en busverkeer is er geen omleidingsroute, maar geldt  volledige stremming. Door Monnickendam of naar Marken rijden is niet mogelijk. Op het Zuideinde en de Haven(straat) van Monnickendam wordt een stop- en parkeerverbod ingesteld. Busmaatschappij EBS zet extra bussen in om passagiers verder in Monnickendam en richting Marken te vervoeren. Buspassagiers moeten daarvoor gebruik maken van een loopbrug over het water.

Meer informatie

Met vragen over werkzaamheden kunnen weggebruikers en omwonenden contact opnemen met het provinciale Servicepunt via 0800 – 0200 600 (gratis) of per mail: servicepunt@noord-holland.nl.

Voor meer informatie over de route en het verkeer door Monnickendam en naar Marken kunt u contact opnemen met gemeente Waterland, telefoonnummer (0299) 658 585 of verkeer@waterland.nl.

Omleidingsroute personenauto’s:

Bron: Provincie Noord-Holland, donderdag 15 maart 2018

%d bloggers liken dit: