Gemeente Waterland deelt “Ja-Nee” stickers uit voor op de brievenbus

Gemeente Waterland deelt “Ja-Nee” stickers uit voor op de brievenbus

  Maandag 19 maart werden er door medewerkers van de buitendienst van de gemeente Waterland huis-aan-huis “Ja-Nee” stickers verspreid.   Voor de vaak jeugdige verspreiders (voor een zakcentje) van reclamedrukwerk en huis-aan-huis bladen, maakt het, het rondbrengen, niet eenvoudiger.

Wel of niet reclamefolders en gratis huis aan huisbladen ontvangen? Jaarlijks wordt er onder inwoners een flinke hoeveelheid reclamemateriaal en gratis huis aan huisbladen verspreid. Niet iedereen heeft daar behoefte aan. U kunt er bewust voor kiezen om deze materialen wel of niet te ontvangen door gebruik te maken van de bekende NEE-JA en NEE-NEE stickers.

Gemeente Waterland vindt het vanuit het oogpunt van duurzaamheid belangrijk om ook zorgvuldig om te gaan met de verspreiding van dit materiaal en biedt u daarom een set stickers aan. Wat betekenen de stickers ook al weer?

  • NEE-NEE-sticker: u krijgt geen reclamedrukwerk en geen gratis huis-aan-huisbladen in uw brievenbus.
  • NEE-JA-sticker: u krijgt geen reclamedrukwerk in uw brievenbus, maar wel gratis huis-aan-huisbladen.

  Hoe kunt u de ontvangst van geadresseerde reclamematerialen en/of folders stoppen? Geadresseerde reclame (‘direct mail’) staat op uw naam en wordt meestal door de postbode bij u bezorgd. Ook materiaal gericht ‘aan alle bewoners’ is geadresseerde reclame. Wilt u dat (ook) niet meer ontvangen? Dan kunt u zich hiervoor gratis afmelden Postfilter.

Bij Postfilter kunt u ook aangeven dat u reclame van bepaalde soorten bedrijven (sectoren) wel wilt blijven ontvangen. Bijvoorbeeld van loterijen of energiebedrijven. Overigens mogen bedrijven waar u klant bent of bent geweest u wel geadresseerde reclame blijven sturen. Wilt u deze reclame niet meer ontvangen? Dan kunt u dit bij het bedrijf zelf melden. Daarmee maakt u gebruik van uw ‘recht van verzet’.

Wilt u wel graag aanbiedingen volgen? Er zijn steeds meer websites waar u reclamefolders digitaal kunt bekijken. Via de websites Spotta.nl Foldersenkranten.nl Folderz.nl Folderaar.nl  de folders digitaal in te zien en kunt u ook folders uit uw buurt opvragen.  

Bron: Gemeente Waterland, maandag 19 maart 2018

%d bloggers liken dit: