Verslag Markermeer Toernooi 2018

zaterdag 31 maart op het complex van Sportvereniging Marken

  TROTS  

Zaterdag 31 maart 2018 was het weer zover, de start van het Markermeer toernooi. Dit jaar een andere opzet dan voorgaande jaren. Niet meer een toernooi over 2 dagen maar alles op 1 dag gepland. Dat betekende dus iets eerder beginnen en wat later eindigen. Ook waren er wat uitdagingen wat betreft ‘de verwerking’ van het aantal ploegen (43 in totaal) en toeschouwers. Het had die nacht flink geregend maar gelukkig werd het tegen de ochtend weer droog en zijn de wedstrijden grotendeels zonder regen gespeeld. Rond de klok van half acht was er al de nodige activiteit op het sportpark waar te nemen. Vlaggen werden opgehangen, velden in gereedheid gebracht, geluid in orde gemaakt en het tweede verkooppunt werd ingericht.

dank aan familie Terlouw

De eerste bezoekers reden vanaf 08:45 uur Marken binnen en werden weer professioneel door de parkeerregelaars naar boerderij Terlouw en het eigen parkeerterrein gedirigeerd. Helaas door de vele regen die die nacht gevallen was, was parkeren bij de boer, op het gras, niet mogelijk. Gelukkig was de familie Terlouw weer erg meedenkend en kon er op andere plekken op de boerderij geparkeerd worden. Nogmaals dank hiervoor!

zaterdagochtend

Op zaterdagochtend vinden de meeste wedstrijden van onze jeugd plaats en dit jaar was het niet anders. Er hadden zich 23 ploegen voor deze ochtend aangemeld. Op het A veld speelden de JO8, JO9 en JO11 hun wedstrijden. De MO13 werkte haar wedstrijden af op het B veld en het veldje voor de kantine was omgedoopt tot een echt voetbalveld en daarop speelden de MO9 haar wedstrijden. De wedstrijden van de JO8, JO9 en MO9 werden gespeeld volgens de nieuwe KNVB spelregels en dat betekende dus 6:6, op een kwart veld en geen scheidsrechters maar veldbegeleiders (elk team moest hier iemand van het eigen team voor aanwijzen). Met 23 ploegen op het complex leverde dat ook een hoop toeschouwers op dus het was lekker druk en de sfeer uitstekend.

De titel bij de JO8 ging naar SV Marken, de titel bij de JO9 ging naar VV Oosthuizen en de titel bij de MO9 ging naar Kadoelen. De titel bij de JO11 ging naar VV Oosthuizen en de titel bij de MO13 ging naar Volendam MO13-1. Door de redelijk goede weersomstandigheden vond de prijsuitreiking wederom op het nieuwe beun plaats.

zaterdagmiddag

Zaterdagmiddag ging het toernooi in volle vaart verder. Het was nog even hectisch met parkeren want de 23 ochtendploegen waren natuurlijk nog niet weg en de 20 middagploegen waren al gearriveerd. Het was even passen en meten maar uiteindelijk hadden alle auto’s een plekje kunnen vinden.

Die middag stonden de wedstrijden van de JO13 en JO15 op het programma. Voor de JO15 was het een druk dagje aangezien zij in de ochtend al een bekerwedstrijd hadden gespeeld. Deze wedstrijd hadden zij trouwens gewonnen dus dat gaf wel een boost voor de middagwedstrijden.

Er werden die middag leuke wedstrijden gespeeld. Bij de JO13 ging de titel naar BFC uit Bussum en bij de JO15 ging de titel naar SV Marken.

jongste jeugd

In de middag vonden ook de wedstrijden plaats van onze jongste jeugd. Met team namen als Marker Beren, OFC Buffels (of Leeuwen & Panters), IVV Adelaars (of Rode Draken) moest het goed komen. En dat bleek ook wel want er werd zeer fanatiek gevoetbald. Zeker voor deze leeftijdsgroep geldt dat meedoen belangrijker is dan winnen. Daarom werd er ook geen stand bijgehouden en kreeg elke ploeg na afloop een beker. Elk team werd als winnaar gehuldigd!

JO17

Zaterdag aan het eind van de dag stond het toernooi voor JO17 op het programma. Door een late afzegging en het niet komen opdagen van FC Almere waren er helaas maar 3 ploegen. In overleg met de trainers werd er besloten om een dubbel programma af te werken met SV Marken JO17 als uiteindelijke winnaar.

Zoals gezegd, het was voor het eerst dat het toernooi op 1 dag werd afgewerkt. Wat ons betreft voor herhaling vatbaar want het was een succes. Gedurende dag was het erg druk op het sportpark en er heerste een leuke positieve sfeer. Natuurlijk zijn er een paar leermomentjes en die zullen wij volgend jaar proberen te verbeteren. Het weer werkte mee en er werd leuk en goed voetbal gespeeld. De reacties van de bezoekende teams waren erg positief en dat is altijd goed om te horen. Al met al dus een zeer geslaagd en sportief evenement waarbij de vrijwilligers achter de bar/keuken het zeer druk gehad hebben (en ’s avonds ondersteund door de muziek van DJ Peer) dus met de kantineopbrengst zal het wel goed zitten!

Dank aan alle vrijwilligers

Het verslag begint met het woord TROTS. In dit geval heeft het betrekking op alle vrijwilligers die dit toernooi weer mogelijk hebben gemaakt. Men zegt weleens zonder spelers geen toernooi maar dit geld hetzelfde voor de vrijwilligers. Daarom gaat onze speciale dank uit naar alle vrijwilligers die dit evenement weer mogelijk gemaakt hebben. Jullie hebben ervoor gezorgd dat ruim 40 voetbalploegen een TOP toernooi hebben gehad. SUPER!!!!

Tot volgend jaar.

De jeugdcommissie

 

 

 

 

Bron: Sportvereniging Marken, donderdag 5 april 2018

%d bloggers liken dit: