CycloMedia brengt Marken nauwkeurig in beeld

Donderdag 5 april reed er door Marken wederom een soort ‘Google-StreetView’ auto rond. De auto is van het bedrijf CycloMedia, wat allerlei zaken op Marken aan het fotograferen was. Van straatwerk tot lantaarnpalen, aldus de medewerker. Alle opnames worden gemaakt in opdracht van de gemeente Waterland.

De auto heeft een gemeentelijke ontheffing (voor enkele verkeersregels), en daarom mocht de auto, over het Oosterpad, naar de vuurtoren rijden.

CycloMedia

CycloMedia brengt de openbare ruimte in beeld met hoogwaardige 360° straatfoto’s en luchtfoto’s met GIS-nauwkeurigheid. Dit beeldmateriaal stelt u in staat om efficiënter te werken door een beter inzicht in de situatie ter plekke. Bovendien bespaart het kosten doordat minder buitenbezoeken nodig zijn.

Wat is GIS?

GIS is de afkorting van Geografisch Informatie Systeem. In een GIS kunnen diverse (informatie)lagen over elkaar worden gelegd. Met GIS-technieken kunnen ruimtelijke gegevens worden gegenereerd, gevisualiseerd, bewerkt en geanalyseerd. In het spraakgebruik, ook door GIS-specialisten zelf, wordt met GIS vaak nog in een bredere definitie bedoeld.   Van elke opname worden locatie, oriëntatie en tijdstip geregistreerd, wat een enorm aantal toepassingen mogelijk maakt.

Deze diashow vereist JavaScript.

 

Bron: PepProductions, vrijdag 6 april 2018

%d bloggers liken dit: