Wederom zeer geslaagde Reddingbootdag op Marken (video)

Wederom zeer geslaagde Reddingbootdag op Marken (video) zaterdag 28 april 2018 / Omroep PIM
Wederom zeer geslaagde Reddingbootdag op Marken (video) zaterdag 28 april 2018 / Omroep PIM

Wederom zeer geslaagde Reddingbootdag op Marken (video) zaterdag 28 april 2018 / Omroep PIM

Op zaterdag 28 april 2018 hield KNRM station Marken de jaarlijkse Reddingbootdag voor donateurs. Jaarlijks een spektakel omdat donateurs en jonge redders aan land kunnen meevaren met de ‘Frans Verkade’ of de nog snellere kleine rubberen reddingsboot ‘Hendrik Jacob’.

Zoals gebruikelijk waren er nog meer activiteiten zoals demonstraties ‘ man over boord’ en ‘noodsignalen’. Bovendien kon je vragen aan de bemanningsleden stellen. Voor kinderen was er ook een springkussen en vooral tijdens de buitjes konden ze binnen in het boothuis zandschilderen.

Voor mensen die nog geen donateur waren, was er uiteraard de mogelijkheid om dat ter plaatse te worden. De KNRM kan alleen bestaan door donaties want ze worden niet gesteund met subsidies. Ook staat er daarom (en omdat ze het op Marken altijd gezellig maken) een kraampje met versgebakken vis, broodjes paling en KNRM producten als rompertjes, t-shirts, Bruna boekjes (Daan Douwe), etc. om nog wat bij te verdienen.

Waterland aan de Gouwzee, het Markermeer en het IJsselmeer zijn beroemd vanwege de watersporters en de KNRM heeft diverse ervaren en beginnende zeilers en eigenaren van motorjachten of beroepsvaart uit de penarie geholpen. De burgemeester van Waterland, Luzette Kroon, is tevens voorzitter van Station Marken en zij benadrukte het belang van de KNRM en uiteraard de redders aan land. Ook donateur/redder aan land worden? Kijk op de website www.knrm.nl of kom langs op Marken. Ook als je zelf redder (op het water) wil worden.

Deze diashow vereist JavaScript.

https://www.youtube.com/watch?v=93Kry6pKzlQ%5B/embedyt%5D

Bron: Omroep PIM, maandag 7 mei 2018

%d bloggers liken dit: