Geslaagde Campina Open Boerderijdag op Marken

Geslaagde Campina Open Boerderijdag op Marken
De familie Terlouw met alle vrijwilligers aan het begin van de Campina Open Boerderijdag

Geslaagde Campina Open Boerderijdag op Marken

De boerderij van familie Terlouw aan het Oosterpad op Marken opende afgelopen vrijdag haar staldeuren voor bezoekers. Een gratis uitje voor het hele gezin, waarbij de bezoekers een kijkje konden nemen achter de schermen van de boerderij en kunnen zien waar de melk, die thuis op tafel staat, vandaan komt. Met ruim vijf honderd belangstellenden was het bezoek goed te noemen en diegene die er geweest zijn hebben genoten, van jong tot oud.

De familie Terlouw deed voor de vierde keer mee aan de ‘Campina Open Boerderijdagen’. Het melkveebedrijf van de familie Terlouw heeft 75 melkkoeien die zomers lekker buiten mogen lopen in de weide. Het welzijn van de koeien is erg belangrijk voor de familie, dagelijks werken ze dan ook met veel zorg voor én met de dieren. Ook zet de familie zich in de zomermaanden in voor de vele weidevogels die zich in het land nestelen. Het mooist aan hun werk als veehouder vinden Wim en Jeanine het werken in de natuur, samen met hun koeien.

Gedurende  de open dag leert jong en oud hoe het er op de boerderij aan toe gaat. Bij binnenkomst kregen de jeugdige bezoekers een flyer met een route over het terrein van de boerderij. Als deze succesvol werd afgerond kregen ze bij vertrek een ‘echte’ koeien medaille.

Tijdens de route waren er allerlei (spel)activiteiten zoals pony rijden, schminken, melkbus heffen, koe quiz, boeren stormbaan en koe melken. Bij dit laatste kon een heus diploma worden verdiend. De route begon met een rondleiding door boer Wim. Hij vertelde met heel veel passie over z’n bedrijf.

Ook konden bezoekers producten van Campina (gratis) proeven en leren over zuivel als basis van een gezond voedingspatroon in combinatie met beweging. De staldeuren waren geopend van tien tot vier.

Voor de vele vrijwilligers, welke de familie Terlouw hebben geholpen, was het door het super mooie weer ook een topdag, welke zeker een vervolg kan krijgen.

Deze diashow vereist JavaScript.

Link naar alle foto’s van de Campina Open Boerderijdag 2018

Bron: PepProductions, vrijdag 11 mei 2018

%d bloggers liken dit: