Klaas Hollander (Niko)

Klaas Hollander (Niko) 10 september 1940 - 31 mei 2018
Klaas Hollander (Niko) 10 september 1940 – 31 mei 2018

Klaas Hollander (Niko) 10 september 1940 – 31 mei 2018

Niko heeft natuurlijk geruime tijd op de Kerkbuurt gewoond en speelde onder andere in een aantal bandjes Fill Inn, Second Life en het langst (1984 tot 1991) in The Bullshit Bluesband.

Maar velen kennen Klaas natuurlijk ook als oprichter van fietsverhuur Mereke, welke hij in een later stadium heeft overgedragen aan Hein Piet Visser.

Klaas leed al geruime tijd aan de ziekte van Parkinson, doch het weerhield hem niet om Marken regelmatig te bezoeken, na te zijn verhuisd naar Zuiderwoude. Regelmatig bezocht hij de thuis wedstrijden van S.V. Marken, zaterdag 26 mei voor het laatst en bezocht hij concerten van het Marker Brass Ensemble en Muziekvereniging Juliana.

Niko was ook de oprichter van “Jazz Behind The Dike”, een maandelijks evenement welke nog steeds, zij het onder een andere naam, in het Mirror Pavilloen wordt gehouden. En tot op heden organiseerde Niko een Jazz Soos bij hem thuis in Zuiderwoude. Praten, luisteren, videos kijken en soms een jamsessie, iedere laatste zondag van de maand.

In de ochtend van 31 mei is hij niet meer uit zijn slaap ontwaakt.

(tekst : Klaas de Groot)

Bron: Familie Hollander, zondag 1 juni 2018

%d bloggers liken dit: