Vlaggen halfstok bij de brandweerkazerne op Marken

Vlaggen halfstok bij de brandweerkazerne op Marken Jaarlijkse herdenking omgekomen brandweermensen
Vlaggen halfstok bij de brandweerkazerne op Marken Jaarlijkse herdenking omgekomen brandweermensen

Vlaggen halfstok bij de brandweerkazerne op Marken Jaarlijkse herdenking omgekomen brandweermensen

Vandaag, zaterdag 16 juni 2018, vond voor de zevende keer de jaarlijkse herdenking van omgekomen brandweermensen plaats. Er wordt dan gezamenlijk stilgestaan  bij de moed en daadkracht van de brandweercollega’s die sinds 5 mei 1945 zijn omgekomen tijdens de uitoefening van het vak.

Het zit brandweermensen in hun genen, het redden van mensenlevens en zich inzetten voor de samenleving. Hoewel er veel wordt gedaan aan veilig werken, blijft ons vak risico’s kennen. Dat wordt altijd pijnlijk duidelijk bij berichten over omgekomen brandweermensen. Ook dit jaar staan wij weer stil bij het verlies van onze collega’s. Bij het Nationaal Brandweermonument vindt op zaterdag 16 juni een herdenking voor genodigden plaats.

Ieder jaar komen zo’n 150 nabestaanden en directe collega’s op de derde zaterdag in juni bijeen in Arnhem om het verlies te delen en de herinnering aan onze omgekomen brandweercollega’s levend te houden. De jaarlijkse herdenking biedt nabestaanden en (oud-)brandweermensen de gelegenheid om de pijn uit het verleden te delen en we laten de verhalen van onze omgekomen brandweercollega’s weerklinken. Maar niet alleen in Arnhem worden de omgekomen collega’s herdacht. Overal in het land staan korpsen stil bij het verlies.

ABWC 112 wedstrijd in Belfeld

(ABWC : Algemeen Brandweer Wedstrijd Comite)

Brandweer Marken doet vandaag mee aan een ABWC 112 wedstrijd in Belfeld (Limburg). Marken moet om 16.15 uur spelen en is om 12.50 uur vertrokken van de kazerne aan de Buurterstraat en kon daardoor dit jaar niet het water-ereteken brengen aan de Noordkant van de haven op Marken. Rond de klok van één zijn de voertuigen van Marken wel gestopt voor twee minuten stilte.

Bron: PepProductions, zaterdag 16 juni 2018

%d bloggers liken dit: