‘Mereker Girls’ zevende bij Slag om Waterland 2018

'Mereker Girls' zevende bij Slag om Waterland 2018 zaterdag 23 juni 2018
‘Mereker Girls’ zijn Robin, Laura, Noortje, Dian, Jill en Nanka.

‘Mereker Girls’ zevende bij Slag om Waterland 2018 zaterdag 23 juni 2018

“De Slag om Waterland” is een uniek en uitdagend ééndaags jongerenevenement voor kinderen uit groep acht van de basisscholen in de gemeente Waterland en het vindt plaats in de vier grootste kernen. De start is in Ilpendam, via Broek in Waterland gaat de ontdekkingsreis naar Marken met als eindstop Monnickendam.

Er wordt in alle kernen op sport-, spel- en kennisonderdelen gestreden. Aandacht is er voor de rijke (cultuur)historie van dit gebied en de bijzonderheden van de verschillende kernen. Voor één dag zijn de kinderen toeristen in de eigen gemeente en doen ze ontdekkingen die zullen bijblijven.

Onderdelen:

Tennis in Ilpendam
Raften in Broek in Waterland
Dronkemansworp met alcoholsimulatiebril op Marken
Hindernis-spel-parcours in Monnickendam

´Team Hectare´ van de Blauwe Ster uit Monnickendam werd winnaar van editie 2018. Uit Marken deed één team mee, ´Mereker Girls´, ze behaalden een zevende plaats.

De teams bestonden uit 4 tot 6 vrienden/vriendinnen. Net als de vijf voorgaande jaren werden de deelnemers gratis per streekbus vervoerd door busmaatschappij EBS!

De feestelijke afsluiting was in ´De Bolder´ met een gezamenlijk diner en de ontknoping in de vorm van een spannende prijsuitreiking door Burgemeester Luzette Kroon.

Dit evenement werd georganiseerd door de jongerenwerker van de Gemeente Waterland, Sociaal Cultureel Centrum De Bolder en Sportservice Zaanstreek-Waterland. En zonder de inzet van meerdere vrijwilligers was het niet mogelijk om de “Slag om Waterland” te organiseren.

Uitslag 2018:

1. Team Hectare van de Blauwe Ster uit Monnickendam

2. Team Vliegende Stiletto’s van de Fuut/Gouwzee uit Monnickendam

3. FMRP van de Havenrakkers uit Broek in Waterland

jongerenwerker van de Gemeente Waterland, Jerome den Enting
jongerenwerker van de Gemeente Waterland, Jerome den Enting

 

Bron: PepProductions, zaterdag 23 juni 2018

%d bloggers liken dit: