Marker “Woodstock” festival op Havenstrandje

Marker "Woodstock" festival op Havenstrandje
Marker “Woodstock” festival op Havenstrandje

Marker “Woodstock” festival op Havenstrandje

Postman & The Ramblers speelden afgelopen vrijdag allerlei nummers van toen & nu op het Havenstrandje aan de Marker haven. De opkomst was heel goed en werd door sommige voorzichtig al het Marker Woodstock festival genoemd.

Woodstock

Woodstock was een muziekfestival in 1969 in de Amerikaanse plaats Bethel op een weiland van een melkveehouder. De naam Woodstock komt van gelijknamige plaats op een kleine 70 kilometer afstand, die bekend stond als centrum van de toenmalige hippiecultuur.

Het evenement begon om 19.00 uur en was rond de klok van elf afgelopen. Alle gasten namen hun eigen stoel, drankjes & hapjes mee en was een groot succes, wat zeker navolging verdiend. Ook werd het strandje door alle aanwezigen keurig achtergelaten.

De ‘bloedmaan’, zo genoemd naar de rode kleur die de maan tijdens de verduistering kreeg door de verstrooiing van het licht, was op het strandje niet goed te zien. De wolken waren een spelbreker. Rond deze tijd speelde Postman & the Ramblers, toepasselijk, ‘Bad Moon Rising’, een nummer van Creedence Clearwater Revival uit 1969.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bron: PepProductions, zaterdag 28 juli 2018

%d bloggers liken dit: