Oranjevrouwen in halve finale play-offs WK tegen Denemarken

Oranjevrouwen in halve finale play-offs WK tegen Denemarken De halve finales worden afgewerkt tussen 1 en 9 oktober 2018
Oranjevrouwen in halve finale play-offs WK tegen Denemarken De halve finales worden afgewerkt tussen 1 en 9 oktober 2018

Oranjevrouwen in halve finale play-offs WK tegen Denemarken De halve finales worden afgewerkt tussen 1 en 9 oktober 2018 Het Nederlands vrouwenelftal begint de halve finales van de WK-kwalificatie play-offs met een thuiswedstrijd tegen Denemarken. Dat is de uitkomst van de loting vrijdagmiddag in het Zwitserse Nyon. De winnaar van het tweeluik speelt in de finale tegen de winnaar van de andere halve finale, Zwitserland – België, om de laatste Europese plek op het WK 2019 in Frankrijk.

“Denemarken is een bekende tegenstander”, zegt bondscoach Sarina Wiegman in een eerste reactie op de loting. “We hebben onlangs nog tegen elkaar gespeeld op de Algarve Cup, en natuurlijk in de poulefase en finale van het EK.” Hoewel Nederland alledrie die duels won, wil Wiegman haar ploeg niet als favoriet bestempelen. “We zijn aan elkaar gewaagd.” Denemarken eindigde in de WK-kwalificatie als tweede achter Zweden, dat zich rechtstreeks plaatste voor het WK 2019 in Frankrijk.

Vooruit kijken

Nederland had ook nog tegen België kunnen loten, maar Wiegman had op voorhand geen voorkeur. “We weten dat als je naar het WK wilt, je twee van de drie landen zult moeten verslaan. Het is nu Denemarken geworden en daar zullen we het mee moeten doen.”

Wiegman wil niet meer te lang stil blijven staan bij de nederlaag tegen Noorwegen, waardoor Nederland rechtstreeks kwalificatie voor het WK misliep. “Natuurlijk waren we enorm teleurgesteld na de wedstrijd in Noorwegen maar we willen weer vooruitkijken. We hebben nog een kans om ons te kwalificeren en we gaan ons stinkende best doen om die kans te grijpen.”

Steun publiek

Zowel de halve finale als de finale worden over twee wedstrijden beslist. Waar en wanneer de Oranjevrouwen hun wedstrijden zullen spelen is nog niet bekend. Wiegman hoopt dat het Oranjelegioen zich net als op het EK en tijdens de eerdere WK-kwalificatieduels weer in grote getale zal laten horen. “Ik hoop dat het stadion waar we onze thuiswedstrijd gaan spelen weer helemaal vol zit, en we kunnen rekenen op de steun van ons publiek.’

De halve finales worden afgewerkt tussen 1 en 9 oktober. De finalewedstrijden staan gepland in de periode van 5 tot 13 november.

Bron: KNVB Media, vrijdag 7 september 2018

%d bloggers liken dit: