Op Marken werd in 2017 bijna 100 ton oud papier opgehaald

Op Marken werd in 2017 bijna 100 ton oud papier opgehaald Dat is gemiddeld 55 kilo per inwoner
Op Marken werd in 2017 bijna 100 ton oud papier opgehaald Dat is gemiddeld 55 kilo per inwoner

Op Marken werd in 2017 bijna 100 ton oud papier opgehaald Dat is gemiddeld 55 kilo per inwoner

Oud papier wordt op Marken reeds jaren door vele vrijwilligers opgehaald. Elke vrijdag is een bepaalde wijk aan de beurt, maar je kan oud papier ook dagelijks brengen in box 12 aan de Boxenring op Marken. De opbrengst is voor het Christelijk Jeugdwerk op Marken.

“Elke vrijdag rijdt het oranje Vespakarretje door Marken en kunnen bewoners volgens een bepaald rijrooster het oud papier buiten zetten. Op de website van de Marker Evenementen Stichting, bij het onderdeel Marker Agenda, is het rooster terug te vinden en eventueel te downloaden”, vertelt coördinator Klaas Teerhuis.

In het kalenderjaar 2017 is bij de “papierbox” 98.760 kilogram aan oud papier ingeleverd / opgehaald. Een kleine daling ten opzichte van 2016 van 4,28%. Het oud papier wordt met regelmaat opgehaald vanuit box 12 door Roele de Vries uit Wognum. Deze rekent financieel af met de gemeente Waterland en deze keert het bedrag weer uit op de betaalrekening van het Christelijk Jeugdwerk op Marken. In 2017 werd €  0,0599 per kilogram uitbetaald.

De ontvangen gelden worden gebruikt voor het jaarlijkse Clubkamp, Meisjesclub, Waterhoenen (club), Zondagsschool, Kinderkerstfeest, Vakantie Bijbel Week, Jeugdkerkdiensten en de Kerstnachtdienst.

Onderhoud papierbox

De papierbox heeft ook regelmaat onderhoud nodig. Zo zijn door de vrijwilligers dit jaar de kozijnen van de box vervangen, het hout aan de bovenkant en de boeidelen. Ook zijn afgelopen week de boxdeuren weer voorzien van een nieuwe verflaag.

Nieuwe vrijwilligers

“De huidige vrijwilligers raken aardig op leeftijd en wij zijn dan ook naarstig op zoek naar nieuwe vrijwilligers, die ons team kunnen versterken. Deze personen kunnen contact met mij opnemen (0299)-601397”, deelde Teerhuis nog even mede.

Deze diashow vereist JavaScript.

Bron: PepProductions, zaterdag 8 september 2018

%d bloggers liken dit: