‘Typisch Marken’ volgende in de reeks

'Typisch Marken' volgende in de reeks  Vanaf maandag 1 april te zien om 19.15 uur op NPO 2
‘Typisch Marken’ volgende in de reeks Vanaf maandag 1 april te zien om 19.15 uur op NPO 2

Door Irma Tomas Na Thorn, de Veluwe, Wielenpôlle en Tuinzigt is het vanaf maandag 1 april 2019 tijd voor ‘Typisch Marken’. Wie zijn de mensen op Marken en hoe ziet hun leven eruit?

In Typisch wordt telkens een andere wijk geportretteerd en ditmaal is het de beurt aan Marken, een schiereiland met maar 1800 inwoners. Iedereen weet dus alles van elkaar Je houdt sowieso weinig geheim op Marken. Omdat de huizen van hout zijn, hoort ook nog eens iedereen alles van de ander.

Luutje is de oudste

In de eerste aflevering maken we kennis met de oudste bewoner van Marken, Luutje (98). Elke ochtend heeft ze een vast ritueel: haren in de krul en daarna een kopje koffie, met cake. Maar haar hoge leeftijd heeft haar wereldje klein gemaakt.

Oude Marker spulletjes

De zussen Erica en Sylvia bezorgen de post op Marken. Als een wervelwind razen ze door het dorp, weer of geen weer. En Piet en Ria komen ook aan bod. Piet is een verwoed verzamelaar van oude Marker spulletjes.

Begrafenisondernemer Outger 

Outger is begrafenisondernemer, hobbyboer en dorpshistoricus in één. Hij weet alles over de geschiedenis van Marken. Klaas is vanaf zijn tiende al gefascineerd door de stambomen van Marker families. Hij wil alles weten en kan uren grasduinen in de stamregisters.

Typisch Marken is drie weken lang vanaf maandag 1 april van maandag t/m donderdag te zien om 19.15 uur op NPO 2.    Bron:_https://www…  De mensen achter ‘Typisch Marken’, v.l.n.r. Patrick, Aryan en Benjamin

Bron: Televizier, maandag 4 maart 2019

%d bloggers liken dit: