Japanse duizendknoop bedreigt Marker dijk

Japanse duizendknoop bedreigt Marker dijk
(door Rien Floris)

De Japanse duizendknoop bedreigt de dijk bij de Marker haven. De taaie woekerplant die funderingen en leidingen kan aantasten, wordt door Teun van Santen op de dijk bij de haven met de hand weggehaald, want Rijkswaterstaat wil geen gif spuiten.

Ook elders langs de Marker dijk, richting provinciale weg, is de woekerplant aangetroffen. Met de hand wordt zoveel mogelijk van het worstelstelsel uit de dijk getrokken. De planten worden afgevoerd naar een speciale container in Schellingwoude om te worden vernietigd.

http://bit.ly/2ZDOH47


De Japanse duizendknoop bedreigt de dijk bij de Marker haven. De taaie woekerplant die funderingen en leidingen kan aantasten, wordt door Teun van Santen o…

(Feed generated with FetchRSS)

Powered by WPeMatico

%d bloggers liken dit: