naar Marker Nieuws indexpagina
Slagwerkgroep van de Week: Malletband uit Marken
van de Christelijke muziekvereniging 'Juliana'
‘Juliana’ is een dynamische en gezellige muziekvereniging bestaande uit een fanfare orkest, een malletband en een leerlingenorkest.
 
Tijdens het jaarlijkse Donateursconcert in het voorjaar geven alle disciplines samen een optreden. Ook geven het fanfare orkest en de malletband gezamenlijk buitenoptredens, traditioneel gekleed in de Marker klederdracht. Daarnaast worden aparte optredens gegeven, zowel op Marken als ver daar buiten. U bent van harte welkom om eens naar ons te komen luisteren!
 
Tijdens alle grote evenementen op Marken is de malletband muzikaal aanwezig. Zo zijn zij te zien en te horen tijdens de rondgang op Koningsdag en uiteraard tijdens de Sinterklaasintocht. Maar als er een ander evenement is, zijn zij er natuurlijk ook bij. Daarnaast doen zij regelmatig mee aan wedstrijden en komen zij dan ook nog met een beker thuis. Vandaag de dag bestaat de de Malletband  uit ongeveer 16 actieve leden, verdeeld over slagwerk en melodisch..
 
De Malletband is een kleine groep die een gevarieerd programma speelt binnen haar mogelijkheden op het niveau van de 3e divisie. De Malletband heeft de beschikking over een volledige set melodische concertslagwerkinstrumenten van goede kwaliteit. Er worden gezamenlijke (loop)optredens gegeven met het orkest. Jaarlijks is er een optreden tijdens ons donateursconcert waar moderne, populaire muziek wordt uitgevoerd.
 
De Malletband heeft de beschikking over een volledige set melodische concertslagwerkinstrumenten van goede kwaliteit.
 
Momenteel bevindt de Malletband zich in een overgangsperiode: er wordt gezocht naar een nieuwe muzikale leider voor de mooie melodische slagwerkgroep (vacature).
 
De malletband repeteert op donderdag van 19.45 uur tot 21.45 uur in dorpshuis Het Trefpunt.
 Link naar het originele artikel 

Bron: Slagwerkinfo.nl, maandag 6 mei 2019

naar Marker Nieuws indexpagina