naar Marker Nieuws indexpagina
Actie Omroep PIM levert € 21.079 op
Campagne om geld op te halen voor nieuwe apparatuur
 Uitslag Omroep PIM Loterij 2019 (gesorteerd op nummer)  
De prijzen zullen de komende week bij de prijswinnaars worden thuisbezorgd.
                     
Aan het einde van de LIVE uitzending van Omroep PIM op zaterdagavond 15 juni jongstleden vanuit 'Bierderij Waterland', die geheel in het teken stond van de trekking van de loterij en de acties die verschillende verenigingen en instellingen hadden opgezet voor Omroep PIM, kon Bertien van der Kolk, de trotse penningmeester van Omroep PIM, bekendmaken dat er een bedrag van maar liefst 21.079 euro bij elkaar was gebracht.

Nadere informatie
Op zondag 21 april startte Omroep PIM haar campagne voor nieuwe apparatuur met een kick-off uitzending waarin verschillende Waterlanders uit verschillende kernen van de gemeente Waterland opriepen om de actie van Omroep PIM te steunen. Niet alleen werd opgeroepen om loten te kopen voor de voor deze campagne speciaal opgezette loterij, maar ook werd gevraagd aan verenigingen, instellingen, burgers en bedrijven om acties op te zetten voor PIM.
 
Op zaterdag 15 juni werd de uitslag van de loterij bekend gemaakt in een twee uur durende live-uitzending vanuit Bierderij Waterland. Daarin werden niet alleen de loten getrokken voor de meer dan 90 prijzen die er te winnen vielen, maar er werd natuurlijk ook in verschillende tafelgesprekken teruggeblikt op de afgelopen periode met gasten aan tafel die op de een of andere manier PIM hebben gesteund. Het geheel werd muzikaal ondersteund met optredens van Garenne en haar gitarist Marco Koning en door Laurie Akkerman die samen met pianist Frank Keijzer een prachtig optreden verzorgde. Na afloop van de uitzending werd de goedgevulde Bierderij getrakteerd op een "trip down memory lane" met dj Williejan Buter, die de aanwezigen allemaal aan het dansen kreeg met de grootste hits uit de jaren 50, 60, 70 en 80.

Meer dan 1.300 loten verkocht
Het programma begon met een interview met de penningmeester van Omroep PIM, Bertien van der Kolk. Zij vertelde over hoe de loterij in zijn werk zou gaan, maar dat deed zij pas nadat zij bekend had gemaakt dat er een bedrag van maar liefst 13.490 euro bij elkaar was gebracht met de verkoop van de loten. En toen kon de trekking van start gaan. In drie blokken gedurende de uitzending werden meerdere prijzen geloot, allen beschikbaar gesteld door lokale ondernemers. Met als hoofdprijs natuurlijk een diner voor 2 personen in 'De Posthoorn'.

Veel lokale initiatieven
Het trekken van de loten voor de loterij werd afgewisseld met tafelgesprekken met mensen die op de een of andere manier zich hebben ingezet voor de campagne van PIM. Zo schoof onder andere Klaas Roos van Vereniging Oud Monnickendam aan. Hij vertelde hoe Vereniging Oud Monnickendam maar liefst 1500 euro bij elkaar had gebracht voor Omroep PIM. Maar ook Sjuul Adema kwam aan tafel vertellen over het hoe en waarom van de door haar georganiseerde Massagedag waarvan de opbrengt (500 euro) volledig ten goede van PIM kwam.

De sportverenigingen in Waterland lieten zich ook niet onbetuigd. De voorzitters van maar liefst drie van die sportverenigingen kwamen tijdens de uitzending vertellen over de acties die zij op poten hadden gezet. Voorzitter Jan Peereboom van Sportvereniging Marken kwam vertellen over de opbrengst van de lotenverkoop rondom de derby tegen Monnickendam (200 euro), Menno Klok van VV Monnickendam bracht een cheque mee ter waarde van 500 euro van de actie die voor PIM was georganiseerd bij het Ynze Waterlander Pupillentoernooi, en Sjoerd Veenstra van Basketbalvereniging The Monks had bij zijn club 200 euro voor PIM bij elkaar gebracht.

Ambassadeur Garrelt Bont
Tijdens de uitzending werd wel even één iemand extra in het zonnetje gezet: Garrelt Bont. Garrelt is met lotenboekjes in zijn zak, en zijn inmiddels kenmerkende cowboyhoed met "PIM" erop, de gemeente Waterland ingetrokken en is van deur tot deur gegaan om lootjes te verkopen. En niet zomaar een aantal lootjes. Want Garrelt heeft uiteindelijk maar liefst 675 loten verkocht! Een ongekend aantal waarmee hij de titel "ambassadeur van PIM" meer dan verdiend heeft.

Campagne gaat door
De loterij is nu dan wel ten einde, maar de campagne om geld op te halen voor apparatuur is nog niet ten einde. Er zullen gedurende het jaar nog meer acties worden gedaan. Zo gaat Stichting Kinderopvang Waterland bijvoorbeeld nog een veiling houden voor PIM, en is de Waterlandse Hockey Club ook nog bezig met een actie. En ook de doneer-website https://doneer.omroep-pim.nl blijft nog in de lucht. Een ieder kan daar nog steeds een donatie doen, of Vriend van PIM worden. Tegen het einde van het jaar zal dan de balans worden opgemaakt en zal er worden gekeken of het beoogde bedrag om de aanschaf van nieuwe apparatuur mogelijk te maken is gehaald.
 
Dankbaar
Omroep PIM is een ieder die heeft geholpen om de campagne tot nu toe al zo succesvol te maken heel erg dankbaar. Jeroen Kistemaker, hoofdredacteur van PIM: "Het is onmogelijk om iedereen persoonlijk te bedanken voor hun inzet voor deze campagne. En zodra ik daartoe een poging zou wagen, vergeet ik ongetwijfeld teveel mensen. Maar iedereen die ons heeft gesteund de afgelopen periode wil ik heel erg bedanken. Het is prachtig om te zien en te horen dat mensen veel plezier beleven aan de omroep waar wij ons met veel vrijwilligers met zo ontzettend veel plezier voor inzetten."
 
Herhaling uitzending
De gehele uitzending zal dit weekend worden herhaald op vrijdag 21, zaterdag 22 en zondag 23 juni om 13.00 uur. Op vrijdag en zaterdag is er ook een herhaling te zien om 20.00 uur.
 

Bron: Omroep PIM, zondag 16 juni 2019

naar Marker Nieuws indexpagina