naar Marker Nieuws indexpagina
Bedankje van organisatie kledingactie ‘Mensen in Nood 2019’
Een grote vrachtwagen met bijna 6 ton aan kleding verliet zaterdag 12 oktober jongstleden het parkeerterrein van Marken om zijn vracht bij Mensen in Nood af te leveren. Alle inwoners van Marken die hieraan bijgedragen hebben en ook alle mensen die door posters en persberichten bekendheid wilden geven aan de actie, willen we heel hartelijk bedanken.
 
Onze hartelijke dank gaat ook uit naar de duivenvereniging 'Door Vriendschap Sterk', die de kantine weer belangeloos ter beschikking stelde voor de kledingactie. Dankzij hun medewerking hadden we weer een prima ruimte om alle vrijwilligers van een “natje en een droogje” te voorzien.
 
Een speciaal woord van dank aan alle vrijwillig(st)ers die geheel belangeloos hun tijd, energie en een aantal ook hun vervoermiddel ter beschikking stelden om de kledinginzameling te doen slagen. We waren erg blij met de vervoermiddelen en alle helpende handen van veel opgekomen vrijwilligers. Mede dankzij hun inzet was een groot karwei toch weer snel geklaard. Met uw kleding kan Mensen in Nood veel goeds doen!
 
Dit jaar is er veel aandacht voor Jemen
Sinds het begin van het conflict in Jemen in 2015 blijft de humanitaire crisis verergeren. Jemenieten worden geconfronteerd met meerdere crises: gewapende conflicten, migratie, hongersnood en uitbraken van ziekten, zoals cholera. Dit heeft geleid tot de grootste humanitaire ramp in de wereld.
 
Door het conflict zijn veel mensen op de vlucht geslagen naar veiliger gebieden. Ongeveer 6,7 miljoen mensen hebben daar noodopvang nodig of essentiële huishoudelijke artikelen en kleding. Hiervan zijn 4,5 miljoen mensen geheel dakloos. De verslechterende water- en sanitaire voorzieningen en een gebrek aan veilig drinkwater en middelen voor persoonlijke hygiëne hebben allemaal bijgedragen aan een van de ergste cholera-uitbraken.

Met ruggesteun van Mensen in Nood biedt Cordaid de meest kwetsbare mensen levensreddende noodhulp: aan kinderen zonder ouders, of kinderen met alleen hun moeder, opa’s en oma’s met kleinkinderen en gezinnen met gehandicapte gezinsleden.
 
Momenteel zorgt Cordaid, ondersteund door Mensen in Nood, samen met de lokale Yemini-partnerorganisatie Yamaan voor de distributie van dekens en kleding voor de winterperiode die eraan komt. Ze delen hygiënepakketten uit met daarin zeep, wasmiddel en damesverband. Zo worden ziektes zoals cholera beperkt. Tevens bieden ze deze kwetsbare mensen voedselbonnen en tenten of geld voor onderdak.
 
Wat ons betreft: GRAAG TOT VOLGEND JAAR
 
                                                                      Met een hartelijke groet,
                                                                      Nelie Springer-Zeeman
                                                                      Eef Visser
4,5 miljoen mensen in Jemen zijn geheel dakloos.
Vluchtelingen krijgen hygiënepakketten met daarin zeep, wasmiddel en damesverband.
Zo worden ziektes zoals cholera beperkt.
 Foto's van de inzameling op zaterdag 12 oktober 2019 

Bron: Eef Visser, zaterdag 19 oktober 2019

naar Marker Nieuws indexpagina